Megszólalt az orvos, aki nem azt a szemét műtötte ki a páciensnek, amelyiket kellett volna

2022. június 24. - 21:30 | Régió

Teljes mértékben vállalja a felelősséget a doktornő, aki a ružinovi kórházban nem azt a szemét műtötte ki egy páciensnek, amelyiket kellett volna – írja a DenníkN.

Megszólalt az orvos, aki nem azt a szemét műtötte ki a páciensnek, amelyiket kellett volna
Fotó: TASR

A hír szerdán látott napvilágot, de a lap szerint az eset még tavaly november 3-án történt. A páciens onkológiai megbetegedéssel küzdött, a műtőteremben elkövetett hiba miatt pedig teljesen megvakult. Az ügyet az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal (ÚDZS) vizsgálja, a rendőrség is eljárást indított.

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a történtek óta átértékelték a betegbiztonsághoz való hozzáállást. Az esetet a Pozsonyi Egyetemi Kórház kompetenciájában intézték – csupán annyit tudni, hogy a műtétet végző doktornőt vonták felelősségre, aki már nem dolgozik az intézményben.

A DenníkN szerint a pácienst úgy vitték be a műtőterembe, hogy nem az egészséges szeme volt letakarva, mint ahogy az általában lenni szokott, hanem a problémás. A doktornő már csak akkor érkezett meg a műtőterembe, amikor a pácienst már elaltatták.

Állítólag maga a doktornő javasolta a páciensnek a műtétet, és még reggel, a beavatkozás előtt is kivizsgálta. A történtek után este személyesen is beszélt vele, január óta pedig kapcsolatban van az ügyvédjével.

„Igaz, hogy a történteket nem tudtam feldolgozni pszichikailag, és a kórházból is távoznom kellett. Sajnos ez egy olyan dolog, amit életem végéig nem lehet megbocsátani. Sem a pap, sem a bíró, se senki nem bocsáthatja meg, ezt életem végéig magamon fogom hordozni. De igyekezni fogok, hogy a jövőben ne kövessek el hibát és segítsek másokon”

– nyilatkozta a doktornő, akinek professzori címe van és a Comenius Egyetem Orvostudományi Karán is tanított.


(DenníkN)