Megszólalt Boris Kollár: "A sírásó lapátjáról hoztak vissza"

2020. november 4. - 15:40 | Belföld

Komoly műtétet végeztek el rajta, és a legrosszabbon már túl van - írja a SME Boris Kollár (Sme rodina) házelnök állapotáról.

Megszólalt Boris Kollár: "A sírásó lapátjáról hoztak vissza"
Boris Kollár kórházi ágyán (Fotó: FB.com/nrsr.sk)

A parlament elnöke október 24-én szenvedett súlyos balesetet szolgálati autójával, melyben sofőrjén kívül Miroslava Fabušová egykori Miss Universe-döntős sminkmester is utazott. A nő úgy nyilatkozott, azért utazott a kocsiban, mert Kollár épp egy gyógyszertárba segített neki eljutni.

"Az állapota súlyos. Fájdalmai vannak, fekszik. Eltart néhány hónapig, mire reálisan felépül"

- nyilatkozta Kollárról párttársa, Peter Pčolinský. A politikus azt is elárulta, hogy mivel Kollárnak eltörött a második nyakcsigolyája, egy olyan nyakrögzítőt kell viselnie, mint Horn Gyula egykori magyar miniszterelnöknek. Horn szintén egy autóbalesetet követően kényszerült a szerkezet viselésére 1994-ben.

A Sme rodina elnökének egyébként nemcsak csigolyatörése volt. Elsősorban azért szorult életmentő műtétre, mert a csigolyája sérülést okozott az agyát vérrel ellátó artérián.

Hogy Kollárt meddig kezelik majd a pozsonyi egyetemi kórház (Kramáre) traumatológiáján, azt egyelőre nem tudni. A sok fekvést megsínylette az izomzata is, jelenleg napi két-háromszor tesz rövid sétát az kórház folyosóján, azt is csak segítséggel. Felépülése hónapokat vesz majd igénybe.

"A sírásó lapátról hoztak vissza"

A SME-ben közölt cikk megjelenésének napján, november 4-én megszólalt maga Boris Kollár is.

Videóüzenetében, amelyet kórházi ágyán vettek fel, köszönetet mondott testőrének, az életét megmentő orvosoknak, és mindenkinek, aki gondolt rá.

"Tényleg a sírásó lapátjáról hoztak vissza, és összeraktak úgy, hogy nemsokára visszatérhetek a mindennapi életbe"

- mondta állapotáról a Sme rodina elnöke. Kollár elmondta azt is, miért utazott a kijárási tilalom idején, és hogy miért ült a baleset idején szolgálati limuzinjában a már említett hölgy.

"A kis Artúr (Kollár egyik fia - a szerk. megj.) nálam volt a hétvégén. Tőlem kellett iskolába mennie, én pedig elmentem az iskolatáskájáért Dunahidasra" - magyarázta a helyzetet Boris Kollár.

A házelnök már úton volt vissza Pozsonyba, amikor barátnőjével Miroslava Fabušovával telefonált. A nő megkérdezte tőle, nem tudná-e őt "bedobni" Pozsonyba, mert gyógyszertárba kellett mennie. Kollár nem mondott neki nemet, felvette őt, és ezt követően történt a súlyos közlekedési baleset.

"Hálás vagyok, főleg neki, ott fenn, hogy egy időre míg itthagyott engem"

- utalt isteni szerencséjére Kollár. A videó végén azzal búcsúzott, hogy folytatja munkáját, és a legelesettebb embereken fog segíteni. Bízik abban, hogy ezt azok is tudatosítják majd, akiktől a balesetét követően csak gyűlölködő üzeneteket kapott.

(SME/db)

Címkék: Boris Kollár, baleset