Megszólalt a fiatal nő, akit elrabolt és begyógyszerezett egy mentős – egy meztelen férfi maradt meg az emlékezetében

2023. november 21. - 08:39 | Régió

Vallomást tett a 22 éves nő, akit a gyanú szerint egy évek óta mentősként dolgozó férfi rabolt el szeptemberben. Az áldozat egy meztelen férfire emlékezik. A gyanúsított ügyvédei kételkednek benne, hogy kliensük elkövetett bármiféle erőszakos bűncselekményt az áldozattal szemben – írja a TV Noviny.

Megszólalt a fiatal nő, akit elrabolt és begyógyszerezett egy mentős – egy meztelen férfi maradt meg az emlékezetében
Rendőrségi felvétel

Soňát 26 órára mintha a föld nyelte volna el szeptemberben. A gyanú szerint a buszmegálló és az otthona között veszett nyoma, az elkövető pedig valamilyen anyagot fecskendezett belé, amivel elkábította. A rendőrség birtokában van egy kamerafelvétel, amely rögzítette az emberrablást.

A Pozsonyi Kerületi Bíróság határozata szerint a tettes a karjaiban az autójához vitte Soňát, berakta, majd ismeretlen helyre távoztak, ahol akarata ellenére fogva tartotta. A fiatal nőnek ezt követően többször is beadta még az ismeretlen anyagot, hogy elkábítva tartsa. A gyanúsított levetkőztette, majd a fürdőszobában és a kádban manipulált vele.

A diáklány DNS-ét állítólag megtalálták a mentős autójában, a lakásában lévő lepedőn, valamint a kádban is. Amikor őrizetbe vették, különféle anyagokat tartalmazó fecskendőket találtak nála.

A bírósági dokumentumból az is kiderül, hogy az áldozat már vallomást tett a történtekkel kapcsolatban, amit a rendőrök videóra is vettek. Ebben Soňa azt állította, hogy meztelen volt és egy szintén meztelen férfi fogdosta őt.

A gyanúsított ügyvédei nem látják okát annak, hogy vizsgálati fogságban tartsák kliensüket. Azzal érvelnek, hogy a fiatal nő nem tudta pontosan leírni az elkövetőt, a történtek egy részére pedig nem emlékszik. Az ügyvédek kifogásolták továbbá az orvosi vizsgálatok eredményeit is. Az orvosi leletek még a szenátus szerint sem tartalmaznak objektív orvosi vagy jogi bizonyítékot az erőszakra, ugyanakkor a bíró nem zárta ki ennek kísérletét.

A határozat szerint ugyancsak a rendőrség birtokában van egy videofelvétel, amelyen látható, hogyan viselkedett a gyanúsított az emberrablás előtt. Mintha valakire várt volna, az egyik pillanatban pedig eldobott valamit, arrébbsétált, majd rövid időn belül visszatért. A bíróság határozata szerint tehát nem zárható ki hosszú távú szándéka azzal kapcsolatban, hogy olyat tegyen, amivel gyanúsítják.


(tvnoviny.sk)

Címkék: emberrablás, mentős