Megszólalt a holtan talált diáklány barátja, akivel legutóbb kommunikált

2023. február 1. - 14:01 | Régió

Szerdán délelőtt megtalálták az eltűntként keresett 18 éves Terézia holttestét a Dunában.

Megszólalt a holtan talált diáklány barátja, akivel legutóbb kommunikált
Fotó: Facebook.com/ZÁCHRANNÝ SYSTÉM SLOVENSKO-PÁTRANIE PO OSOBÁCH

A rendőrség a délelőtti órákban közölte, egy női holttestet találtak a Dunában Pozsonyban, az Ártéri híd közelében.

A Joj arról tájékoztatott, a külső jegyek alapján az eltűntként keresett lányt találták meg, ezt pedig az orvos szakértő is megerősítette a televíziónak. A rendőrségi DNS-vizsgálat eredmény egyelőre nem ismert, így hivatalosan még nem erősítették meg, hogy a diáklányról van szó.

A Nový čas azt írja, a lány barátja, Nasim is megerősítette a szomorú hírt. „Sajnálattal közlöm, hogy ma reggel megtalálták Terezkát, sajnos, már életjelek nélkül. Szeretném mindenkinek megköszönni a támogatást és a segítséget a keresésben” – írta a közösségi oldalán, hozzátéve, a családjával együtt hálásak ezért.

„Becsüljék meg a körülöttük lévő embereket, és vigyázzanak rájuk, soha nem tudhatják, milyen gyorsan elveszíthetik őket” – zárta gondolatait.

A 18 éves Terézia Macalíkovát a barátja látta utoljára január 28-án, a pozsonyi Osuského utcában. A Nagytapolcsányi járásból származó lány azóta senkinek sem jelentkezett, barátja elmondása szerint este fél nyolc körül váltak el azt követően, hogy veszekedtek. A lány ezután nem válaszolt barátja hívásaira és üzeneteire, nem sokkal később viszont azt írta neki, hogy az Öreg hídon tartózkodik.

Azonnal odament, de Terézia akkor már nem volt ott – a kabátját viszont otthagyta, benne a mobiljával és a pénztárcájával. A lány barátja értesítette a rendőrséget, ők pedig ezt követően a tűzoltókat és a bűnügyi osztályt, majd elkezdték keresni Teréziát. A közösségi hálón is megosztották Terézia eltűnéséről szóló információkat. Egy lány erre reagálva közölte, hogy este nyolc óra körül a szüleivel haladt át a hídon, és látták Teréziát, ahogy ott üldögél. Egy nő szintén arra járt akkortájt, és miközben telefonált, sírást hallott a híd alól.


(cas.sk)

Címkék: eltűnt, holttest, Pozsony, Duna