Megszólalt a tragikus baleset szemtanúja: Lipšic fékezés nélkül gázolhatta el a gyalogost

A Plus 7 Dní napilap exkluzív információi szerint Lipšic balesetének szemtanúja meglepő részletekről számolt be.

Megszólalt a tragikus baleset szemtanúja: Lipšic fékezés nélkül gázolhatta el a gyalogost
Daniel Lipšic (Fotó: TASR)

Daniel Lipšic, ellenzéki parlamenti képviselő hétfőn az esti órákban halálra gázolt egy idősebb gyalogost Pozsony belvárosában.

A napilapnak sikerült felvennie a kapcsolatot a tragikus baleset szemtanújával.

A szemtanú elmondása szerint Lipšic fékezés nélkül gázolta el a gyalogost, amikor a férfi a négysávos úton lévő zebrán a második közlekedési sávba lépett.

Tomáš H. azt is elmondta, barátjával éppen Daniel Lipšic autója mellett haladtak a szomszédos sávban, amikor észrevették a zebrán átkelő gyalogost.

A szemtanú és utastársa időben észlelték az átkelőhelyre lépő a gyalogost.

„El fogja ütni!” – mondták egymás közt pár pillanattal az ütközés előtt.

Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány a napilap kérdésére megerősítette az információt, miszerint Tomáš H.-t valóban a baleset egy szemtanújaként hallgatták ki.

A tragikus balesetet követően Lipšic szeptember 30-i hatállyal lemondott képviselői mandátumáról. Andrej Danko (SNS) házelnök szerint Lipšicnek kutya kötelessége volt távoznia a parlamentből. A házelnök mindezt vasárnap a TA3 politikai műsorában jelentette ki. Danko szerint egyáltalán nem nevezhető hősiesnek, hogy Lipšic lemondott, ellenkezőleg, szerinte ez teljesen normális lépés volt azok után, ami történt.

Danko azt is elárulta, ismerte a gyalogost, akit Lipšic halálra gázolt – még politikai karrierje előtt képviselte a férfit, mert ki akarták tenni az utcára, bővebben azonban nem beszélt a részletekről.


Plus 7 Dní/para