Megszólalt a Vágba fulladt lány barátnője – így történt a szörnyű tragédia

Amint arról beszámoltunk, a napokban megtalálták a 17 éves Mária holttestét, aki egy barátnőjével akarta átúszni a Vág folyót. A lány a szörnyű tragédiáról mesélt.

Megszólalt a Vágba fulladt lány barátnője – így történt a szörnyű tragédia
Forrás: Cas.sk

Múlt héten vasárnap Mária és Kara egy pozsonyi buliból tartottak hazafelé, amikor Púchovban elváltak barátaiktól és a folyó felé vették az irányt. A két lány át akart úszni a túloldalra, de a víz elsodorta Máriát. A lány holttestét négy nappal később találták meg.

Kara teljesen összetört az esetet követően: a közösségi hálón az emberek elítélik őt, amiért rábeszélte Máriát, hogy menjenek a vízhez, valamint hogy nem mentette meg barátnője életét.

A lány szerint az eset teljesen máshogy történt. „Együtt találtuk ki, hogy a vízhez megyünk. Nem akartunk úszni, csupán felfrissíteni magunkat, rettentően meleg volt“ – emlékezik vissza Kara.

„Amikor már a vízben voltunk, eszünkbe jutott, hogy mi lenne, ha átúsznánk a túloldalra. Nem én vettem őt rá, közösen találtuk ki, amit életem végéig bánni fogok“ – tette hozzá a lány.

„Még a folyó felénél sem tartottunk, amikor Majka fuldokolni kezdett. Nem tűnt el azonnal a víz felszíne alatt, a kezénél fogva húztam, majd a hátamon vittem egy darabig. Egyfolytában kiáltottam neki, hogy maradjon a víz felszíne felett. Amikor elkezdett engem is a víz alá nyomni és elfogyott a levegőm, elengedtem őt és gyorsan a parthoz úsztam. Már nem voltunk messze, Majka továbbra is küzdött“ – folytatta Kara.

A lány azonnal kirohant az útra, hogy segítséget hívjon. Minden erejéből próbálta megállítani az arra járó autókat, kerékpárosokat, de senki sem figyelt Karára. A lány visszarohant a vízhez, akkor már Máriát nem látta. Végül egy autós állt meg a lány kérésére, aki azonnal hívta a mentőket, akkor azonban már késő volt.

Mária holttestét négy nappal később sodorta partra a víz a Púchovhoz közeli Dolné Kočkovce községnél.

Cas.sk/para