Megszűnhet a vonatjáratok harmada a leginkább leterhelt szakaszokon, vagy tömeges elbocsátás jöhet

2022. június 2. - 10:18 | Belföld

Tovább éleződik a vita a közlekedésügyi és a pénzügyminisztérium között, miután utóbbi jócskán meghúzta a nadrágszíjat a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) költségvetésénél. Az egyik fél szerint az összeg elegendő, a másik szerint viszont nem, ezért fennáll egyes járatok eltörlésének, valamint a vasúti alkalmazottak elbocsátásának a kockázata – írja a noviny.sk.

Megszűnhet a vonatjáratok harmada a leginkább leterhelt szakaszokon, vagy tömeges elbocsátás jöhet
Igor Matovič (Fotó: TASR)

A ZSSK eredetileg 363 millió eurót kért a pénzügyminisztériumtól, de végül megelégedett 354 millióval is. Csakhogy az Igor Matovič által vezetett tárca csak 330 milliót hagyott jóvá. Ez természetesen egyből vitát gerjesztett a közlekedésügyi és a pénzügyminisztérium között.

„Minél kevésbé alkalmas a miniszter, annál inkább a pénzügyminisztériumra adja ki az utat” – mondta Matovič Andrej Doležal közlekedésügyi miniszterről, aki szerint a 330 millió eurós költségvetés nem elegendő arra, hogy a vasúttársaság normális üzemmódban működjön. Legvégső esetben így előfordulhat, hogy eltörlik a vonatjáratok harmadát a legleterheltebb szakaszokon. Roman Koreň, a ZSSK vezérigazgatója szerint nincs más alternatíva, a 354 millió eurós költségvetést gazdasági szakértők állították ki, és már nincs miből spórolni.

Más véleményen van viszont Matovič, aki felszólította Doležalt, hogy konstruktív javaslattal keresse őt fel. „Miért nem megy el a miniszter a pénzügyminiszter után, és mondja neki: ne haragudj, nem vagyok rá alkalmas, és tényleg nem tudok lopni. Otthagytuk azokat a piócákat, akik szétlopkodnak mindent, adjon nekünk valamennyi pénzt” – jegyezte meg a pénzügyminiszter.

Doležal bízik benne, hogy nem kerül sor a járatok eltörlésére, szerinte ez visszafordíthatatlan következményekkel járhat. Mint hozzátette: akár az is megtörténhet, hogy elbocsátják a jegykiadókat, pénztárosokat.

A pénzügyminisztérium állítólag azt javasolta a közlekedésügyi tárcának, hogy még jobban spóroljanak, például a vonatok külső karbantartásán. Doležal szerint viszont a realitás mást mutat – ha azt megtennék, akkor a következő karbantartás még drágábbra jönne ki.


(noviny.sk)