Megszűnt a magyarok lakta falu polgármesterének mandátuma, mert részegen vezetett, de ott erről senki nem tud!

Ittas vezetésen kapták a nagykürtösi járásbeli Rárósmúlyad (Muľa) község polgármesterét, Nagy Bélát, akit azóta gyorsított eljárásban jogerősen el is ítéltek a bűncselekményért.

Megszűnt a magyarok lakta falu polgármesterének mandátuma, mert részegen vezetett, de ott erről senki nem tud!
Rárósmúlyad - Fotó: Wikipedia

Nagy több mint másfél ezreléket fújt az alkoholszondába, ilyen esetben pedig szupergyors eljárás keretén belül zajlik az eljárás, amely során pénzbüntetést kapott és két évre eltiltották a járművezetéstől. - tudta meg a Noviny.sk a besztercebányai kerületi bíróság szóvivőjétől, Nina Uhrovičovától.

A mintegy 350 lakosú kisközség az Ipoly partján, a szlovák-magyar határon fekszik, lakosainak kevesebb mint fele magyar nemzetiségű. 

Michal Kaliňák, a Szlovákiai Városok és Falvak Társulásának szóvivője kifejtette, hogy szándékos bűncselekmény elkövetésekor az ítélet jogerőre emelkedésétől megszűnik a polgármester mandátuma, és a falut a időközi polgármester-választásig az alpolgármesternek kell vezetnie.

A Joj TV a községben járt, ahol viszont erről nem is tudnak. Miroslav Botoš képviselő állítása szerint azóta még nem találkozott vele. 

A polgármestert nem találták meg sem a hivatalában, sem otthon. Asszisztense szerint a telefonján elérhető, ám azt a Joj TV munkatársának nem vette fel és nem is hívta őt vissza.

Néhány napja minden bizonnyal jogtalanul tölti már be a polgármesteri posztot, és amennyiben ez idő alatt aláírt valamilyen községi dokumentumot vagy szerződést, akkor azt már törvényellenesen tette. Kaliňák megerősítette, hogy ha ez megtörtént, akkor az ilyen döntés nemcsak hogy kétségbe vonható, de a bíróságon is megtámadható.

(Noviny.sk)