Megtalálták a 13 éves fiú holttestét, aki beleugrott a folyóba, de már nem bukkant fel többé

2021. június 8. - 12:14 | Régió

Nyoma veszett egy 13 éves fiúnak hétfőn, miután beleugrott a Vág folyóba, de már nem bukkant fel többé. A mentőegységek végül kedden délelőtt megtalálták a gyerek holttestét – tájékoztatta a Paramétert Mária Linkešová rendőrségi szóvivő.

Megtalálták a 13 éves fiú holttestét, aki beleugrott a folyóba, de már nem bukkant fel többé
Fotó: Rendőrség (Facebook)

Az eset Šúrovce (Nagyszombati járás) környékén történt. A 13 éves Mário délután 3 óra után ment el otthonról kerékpárral, azt mondta, hogy fagyizni megy a barátjával. Ehelyett több gyerek társaságában a Vág folyóhoz ment fürödni.

A TV Noviny információi szerint a srácok heccelték egymást, hogy ki mer beugrani a vízbe, Mário pedig meg is tette, de már nem bukkant fel többé. A gyerekek szóltak az arra járó férfinek, aki segítséget hívott.

A rendőrök, tűzoltók és önkéntesek egészen késő estig keresték a fiút, de nem bukkantak rá. A keresőakció kedden reggel folytatódott, nem sokkal később pedig meg is találták a fiú holttestét – a folyó kb. 7 kilométerre sodorta attól a helytől, ahol beugrott a vízbe.

A rendőrség figyelmezteti a szülőket, hogy ne hagyják gyerekeiket felügyelet nélkül a víztározók, folyók közelében, és világosítsák fel őket, hogy egyedül ne merészkedjenek be a vízbe.


-para-