Megtalálták a buszmegállóban hagyott csecsemő szüleit, évekre rács mögé kerülhetnek

2023. szeptember 21. - 14:31 | Régió

Amint arról beszámoltunk, az elmúlt napokban egy újszülött csecsemőt találtak egy dobozba helyezve, egy buszmegállóban, Bežovce községben (Sobrance-i járás). A rendőrségnek sikerült megtudnia, ki hagyta ott.

Megtalálták a buszmegállóban hagyott csecsemő szüleit, évekre rács mögé kerülhetnek
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A rendőrség a Facebook-oldalán közölte, hogy Kristy községben röviddel éjfél után otthoni környezetben világra jött egy egészséges kisfiú. Hogy akarták-e a gyermeket vagy sem, nem tudni. Az anya és férje autóba ült a babával, berakták egy dobozba, betakarták, majd Bežovce községben egy buszmegállóban hagyták.

A hatóság szerint a nő így halálos veszélynek, illetve testi sértésnek tette ki gyermekét. Az egész akár tragikusan is végződhetett volna, ha egy véletlen járókelő nem bukkan rá a babára, és nem értesíti a rendőrséget.

A rendőrség kielemezte a térfigyelő kamerák begyűjtött felvételeit a tettesek azonosítása érdekében, majd gyermek elhagyásának bűncselekménye ügyében indított vizsgálatot. A rendőröknek rövid időn belül sikerült azonosítaniuk a 29 éves férfit és a vele egyidős nőt, de, hogy teljeséggel igazolhassák, hogy a páros gyermekéről van szó, DNS-vizsgálatot kell végezniük.

A gyermek jelenleg kórházban van, további sorsáról a Munka-, Szociális és Családügyi Hivatal dönt. A párost tettéért 3-tól 10 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.


-para-


VÁLASZTÁSI INTERJÚK: Új epizód minden nap 18:00-kor a Paraméteren - egészen szeptember 27-ig!

Eddigi adásaink: