Megtalálták a lezuhant orosz repülőgép kilenc utasának holttestét 

2021. július 7. - 09:50 | Külföld

A szerencsétlenül jár An-26-os utasszállító repülőgép kilenc utasának holttestét találták meg az orosz távol-keleti Kamcsatka-félszigeten.

Megtalálták a lezuhant orosz repülőgép kilenc utasának holttestét 
Fotó: Bloomberg

A tájékoztatás szerint a halottak azonosításához valószínűleg genetikai vizsgálatra lesz szükség. A keresés folytatódik a többi utas holtteste után.

A baleset Palana település repülőterénél történt kedden.

A gép fedélzetén 22 utassal és hattagú személyzettel, a régió fővárosából, Petropavlovszk-Kamcsatszkijból a 670 kilométerre, a félsziget északi részén fekvő Palana településre tartott. Az Ohotszki-tengerbe zuhant azt követően, hogy egy sziklának ütközött. Senki sem élte túl a szerencsétlenséget.

A helyi vezetés elmondta, hogy a mentőknek és a műveletben részt vevő önkénteseknek sietniük kell, mert hamarosan, helyi idő szerint este 6-kor kezdődik a dagály. A holttesteket Palanába szállítják, ahol megvan minden eszköz az azonosításhoz. Várják ugyanakkor a törvényszéki szakértők megérkezését a városba.

Két helikoptert küldtek a baleset helyszínére, hogy a roncsok és a holttestek után kutassanak.

Attól lehet tartani, hogy a dagály elvonulásakor a vízáramlat magával sodorja a holttesteket a tengerbe. Ezért a hatóságok sürgős jelleggel úgy döntöttek, hogy búvárszolgálatot vonnak be a keresésbe - közölte a regionális kormány elnökhelyettese, Szergej Mironov.

A búvárok munkáját nehezíti, hogy szerdán erős szél és akár 1,5 méteres hullámok is lehetnek Palana térségében.

MTI