Megtalálták a tallósi malomnál eltűnt fiatal lány holttestét

2017. július 20. - 18:24 | Régió

Három nap elteltével találták meg a 15 éves tallósi lány holttestét.

Megtalálták a tallósi malomnál eltűnt fiatal lány holttestét
Helyszíni felvételek: Paraméter

A nyitrai lakhellyel rendelkező kamaszlány, Kristína Csóková hétfőn délután tűnt el a Kis-Dunában a tallósi vízi malom mellett. A tűzoltókat és a mentőcsapatokat hétfő délután fél kettő körül riasztották a helyszínre.

Az akkori információk szerint

a 15 éves lány két testvérével és nevelőszüleikkel fürdött az azon a részen erős sodrású Kis-Dunában. Amikor megtörtént a baj, a vízi malom büféjének üzemeltetője is azonnal a lányok segítségére sietett, de már csak kettejüket sikerült kimenteni, a harmadik lány elmerült.

Ezt követően a büfés férfi is sokkos állapotba került, korábbi információnkkal ellentétben azonban nem kellett kórházba szállítani, ő is végig a helyszínen maradt.

A dunaszerdahelyi és a galántai tűzoltókon kívül a helyszínre érkeztek a bősi komplex mentőszolgálat speciális egységeit is, de aznap nem találták meg a lányt. Mintegy 900 méteres szakaszt vizsgáltak át, másnap további hosszabb folyószakaszt, de a keresés továbbra sem vezetett eredményre.

A rengeteg hordalék és az erős sodrás a búvárok munkáját is megnehezítette, fokozatosan azonban átvizsgálták újra és újra a vízi malom környékét is.

Culka János, a bősi mentőszolgálat vezetője csütörtökön kora este tájékoztatott, hogy

hat óra előtt megtalálták a fiatal lány holttestét. Elmondta, a folyó nem sodorta messzire, a malomtól mintegy 2-300 méterre találták meg.

További részleteket egyelőre nem tudott mondani, ugyanakkor felhívta a figyelmet a fürdőzés veszélyeire.

Helyszíni tudósítónk hét óra után arról számolt be, hogy jelenleg várják azt az illetékes hatósági személyt, helyszínelőt, aki levezényelheti az elhunyt kiemelését és megvizsgálhatja a holttestet.

Megtudtuk azt is, hogy a fiatal lány nevelőszülei egészen a mai napig a helyszínen tartózkodtak, néhány órával a holttest megtalálása előtt azonban távoztak. Ők tehát az útjukon értesülhettek a keresés tragikus eredményéről.

Rendkívül veszélyes a forró időben a jóval hidegebb vízbe rohanni, mivel a szervezet sokkot kaphat. És különösen veszélyes fürdőzni az olyan erős sodrású folyószakaszon, mint amilyen a Kis-Dunáé a tallósi vízi malomnál. Legyenek elővigyázatosak, mert pillanatok alatt megtörténhet a tragédia!

(para)