Megtámadták a Manchester United szurkolóit Gdanskban (videó) 

2021. május 26. - 13:35 | Sport

A Manchester United-szurkolók egy csoportját megtámadták Gdanskban, a labdarúgó Európa-liga szerdai döntőjének helyszínén. 

Megtámadták a Manchester United szurkolóit Gdanskban (videó) 
Fotó: Daily Star

A Gazeta Wyborcza című lap beszámolója szerint - amelyet szerdán megerősített az angol klub is - mintegy 20-30 fős csoportot ért támadás még kedden egy étterem teraszán. Szemtanúk szerint a randalírozók a helyi csapat, a Lechia Gdansk nevét kiabálták. A rendőrség vizsgálja a rendelkezésre álló felvételeket, és ezek alapján készül lépéseket tenni.

Egyelőre nem érkezett jelentés súlyos sérültről.

A gdanski rendőrség szóvivője, Michal Sienkiewicz elmondta: a támadás nem percek, hanem másodpercek alatt zajlott le, és az elkövetők még a rendőrök megérkezése előtt szétszéledtek.

Aleksandra Dulkiewicz polgármester közösségi oldalán elítélte a támadást, egyben azt írta, hogy a Manchester United és a Villarreal szurkolói szívesen látott vendégek Gdanskban, amely egy nyitott város.

A 21 órakor kezdődő El-fináléra 9500 nézőt engednek be a gdanski stadionba. Spanyolországból és Nagy-Britanniából legalább kétezer drukker érkezett az észak-lengyelországi városba.

MTI