Megtámadták a PS/Spolu képviselőit a Kotleba-ellenes tüntetésen Nagyszombatban! (VIDEÓ)

2020. január 31. - 21:31 | Belföld

Ismeretlen tettesek megtámadták a PS/Spolu koalíció képviselőit a péntek délutáni ĽSNS-ellenes tüntetés után Nagyszombatban.

Megtámadták a PS/Spolu képviselőit a Kotleba-ellenes tüntetésen Nagyszombatban! (VIDEÓ)
Fotók: Facebook

Pavel Sibyla, a PS/Spolu képviselője elmondta, akkor támadták meg őket, amikor a tüntetés után az autóikhoz indultak. A megközelítőleg 15 fős csoport először a párt elnökét, Michal Trubant szidalmazta, majd el akarták venni a képviselők transzparanseit.

Sibyla elmondása szerint az egyik támadó ököllel megütötte, majd még több ütést is kapott, akárcsak a többiek. A támadók ezt követően elmenekültek a helyszínről. A rendőröket nem értesítették, a SME úgy tudja, senki nem sérült meg súlyosabban a képviselők közül.

A nagyszombati SNP téren két megmozdulás is volt pénteken a kora esti órákban. A városban tartott kampánytalálkozót a Kotleba-féle ĽSNS, ezzel egyidőben pedig a Nagyszombat nem áll szóba a fasisztákkal (Trnava s fašistami nediskutuje) nevű mozgalom tartott tüntetést, amelyen részt vettek a PS/Spolu aktivistái, valamint Peter Bročka nagyszombati polgármester és Jozef Viskupič megyeelnök.

A két megmozduláson összesen csaknem ezer ember vett részt, megközelítőleg kétszer annyian voltak a fasisztaellenes tüntetésen. A két csoportot rendőrautók választották el egymástól. A hangulat feszült volt, a ĽSNS csoportjából sörösdobozok repültek és a résztvevők indulatosan kiabáltak.

Rendőrség: Több kihágás is történt, kővel dobtak fejbe egy személyt

A rendőrség több kihágást is dokumentált a pénteki tüntetés helyszínén. Több vagyon elleni kihágás is történt: egy illető egy autóban okozott kárt, egy másik egy fényképezőgépben – utóbbi esetében háromezer eurós kár keletkezett.

A rendőrség tájékoztatása szerint az incidens során egy személy megsérült, akit kővel dobtak fejbe. Őt kivizsgálás céljából kórházba szállították. Ebben az esetben a rendőrség garázdaság gyanújával indított eljárást.


(SME/TASR/para)