Megtartotta a bankautomatában talált pénzt egy fickó Dunaszerdahelyen – most a rendőrök keresik

2019. december 9. - 18:54 | Régió

A férfi a dunaszerdahelyi MAX bevásárlóközpontban lévő bankautomatában talált 50 eurót, és úgy gondolta, rendjén van, ha megtartja.

Megtartotta a bankautomatában talált pénzt egy fickó Dunaszerdahelyen – most a rendőrök keresik
Fotó: Rendőrség (Facebook)

FRISSÍTÉS A CIKK VÉGÉN - JELENTKEZETT AZ "ELKÖVETŐ"

A dunaszerdahelyi rendőrök a nyilvánosság segítségével igyekeznek megtalálni a férfit, aki megtartotta a bankautomatában talált 50 euróst. Az eset még november 22-én (péntek) történt 16:45 környékén.

„A kamerafelvételek alapján a rendőrség egy középkorú férfit keres, vékony testalkatú, rövid haja van és szakállat visel. A történtek idején sötét farmernadrág rövid ujjú ingpóló volt rajta. Amennyiben felismerik a felvételeken lévő férfit, bármilyen információval szolgálhatnak nekünk a legközelebbi rendőrségen, vagy írhatnak üzenetet a nagyszombati rendőrség Facebook-oldalára" - olvasható a rendőrség felhívásában.

FRISSÍTÉS (2019. december 10.)

Kedd reggel jelentkezett szerkesztőségünkben az a fiatal férfi, aki a fenti felvételeken látható. Ismerjük meg hát az ő verzióját is a történtekről:

"Az adott napon pénzt szerettem volna kivenni a bankautomatából. Amikor a pénzkiadó automatához mentem, az semmi jelét nem mutatta annak, hogy előtte bárki is otthagyta volna a pénzét, a berendezés pénzkiadó részénél nem volt egy fillér papírpénz sem. Ahogy az szokás, betettem a kártyámat a gépbe, beütöttem a PIN-kódom, megjelöltem az összeget (10 eurót) amit ki szerettem volna venni belőle, és mit sem sejtve vártam, hogy az kiadja a pénzem. Egyszer csak 10 euró helyett 60 eurót nyomott ki a gép. Ez természetesen meglepett, mert nem ennyi pénzt vártam, de mivel a saját adataimmal dolgozott az automata, így azt hittem, hogy az összeget a saját számlámról vette le a bank, így a pénzt eltettem. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az azután következő napokban leellenőriztem, hogy az én számlámról ment-e le a pénz, és kiderült, hogy nem, a saját számlámról csak 10 eurót vett le a bank. Azt gondoltam, hogy valami hiba történhetett a bank részéről, amire ők majd figyelmeztetnek engem, és visszakérik a pénzt, levonják a számlámról utólag, vagy akármi. De ez nem történt meg, hanem egyszer csak megláttam a saját képemet a Paraméteren, és láttam, hogy körözést adtak ki a képen látható egyénre, aki én voltam. Nagyon bántott a dolog, hiszen egyáltalán nem vagyok tolvaj, így ma reggel (kedd, 2019. december 10) önként jelentkeztem a rendőrségen, és tisztáztam a helyzetem. Természetesen elismerem, hogy hibáztam, az esetet (mint utólag megtudtam) azonnal jelenteni kellett volna a banknál, ezt elmulasztottam megcselekedni, ezért elnézést kérek minden érintettől ezúton is, a pénzt természetesen visszaadom jogos tulajdonosának."

Hogy mi ebből a tanulság? Csupán annyi, hogy soha ne mástól várjuk, hogy tisztázzon bennünket, vagy helyrehozza a hibát, amit (akárcsak részben is) mi követünk el, hanem legyünk proaktívak, és mi kezdeményzzük a hiba elhárítását. Főleg, ha pénzről van szó. Ha meg nem a sajátunkról, akkor meg még inkább arra kell törekednünk, hogy megelőzzük a bajt, jelentsünk minden rendellenességet időben!


(para)