Megtelt a királyfiakarcsai kultúrház nyugdíjasokkal

2018. október 24. - 12:56

Zenés-táncos nyugdíjas estet szervezett kedden a Karcsai Összefogás csapata a királyfiakarcsai kultúrházban.

Megtelt a királyfiakarcsai kultúrház nyugdíjasokkal
Fotók: Paraméter - további képekért kattints!

A rendezvényre közel százan fogadták el a meghívást. A szervezők gondoskodtak a színvonalas kulturális programról: fellépett a helyi nyugdíjas tánccsoport, az Alsóbodoki Népdalkör, a Magnólia Trió, Horsicza Tibor nótaénekes, valamint Greznár Zoltán és zenekara Szanyból.

A rendezvény főszervezője, Wurczell Zoltán királyfiakarcsai lakos elmondta,

fontosnak érzik, hogy foglalkozzanak a nyugdíjasokkal, hiszen ők a közösség megalapozói.

Wurczell Zoltán egyike azoknak a jelölteknek, akik a novemberi helyhatósági választásokon a polgármesteri címért indulnak Királyfiakarcsán. Az MKP és a Híd támogatását élvező jelölt hangsúlyozta, 12 évig volt képviselő a faluban, ezért tisztában van azokkal a problémákkal, amelyek a községben az elmúlt időszakban felmerültek.

„Meglátásom szerint veszekedéssel nem lehet egyről a kettőre jutni, az állandó torzsalkodás pedig csak akadályozza a falu fejlődését. Úgy érzem, a csapatomban és bennem megvan az erő, hogy változtatni tudjunk és előbbre vigyük a községet. A támaszom egy fiatal, ambiciózus csapat, amelynek tagjai akarnak és tudnak is tenni a faluért” – hangsúlyozta a polgármesterjelölt.

Wurczell Zoltán szerint a községben az egyik legégetőbb probléma a kanalizáció hiánya, valamint az, hogy megszűnt az iskola, a sportélet és több civil szervezet is: „Jómagam több mint 30 évig sportoltam a faluban, ezért is szívügyem a helyi sportélet. Amennyiben bizalmat szavaznak nekem a helyiek, megpróbáljuk újraéleszteni a falu sportéletét, hiszen van rá igény.

Fontosnak tartom továbbá, hogy élhető falut tudjunk biztosítani a jövő generációjának, és úgy érezzék, hogy jó itt élni.”

Imre bácsi királyfiakarcsai lakos elmondta, az elmúlt 20 évben semmi sem változott a községben. „Az a legfontosabb, hogy béke legyen a faluban, és ne legyen megosztottság, ami manapság jellemző. Természetesen fontos lenne a műszaki hiányosságok pótlása is, hiszen a községházánk és a postánk szinte romokban hever” – hangsúlyozta a helyi lakos.

A polgármesterjelölt mögött tíz képviselőjelölt sorakozott fel. „Az összefogás csapata vagyunk és szeretnénk változást elérni. A legfőbb célunk az, hogy mi is fel tudjunk zárkózni a többi faluhoz” – hangsúlyozta Wurczell.


(PR-cikk)