Megtolhatja a smeresek kampányát az MKP stratégiai partnere, bizonyára migránsokon fognak szörnyülködni

2020. február 7. - 16:36 | Belföld

A legerősebb kormánypárt bemutatta választási kampányának utolsó felvonását. Erre a besztercebányai Szlovák Nemzeti Felkelés múzeumában kerítettek sort. Robert Fico nem vett részt az eseményen, a hoppmesteri szerepet Peter Pellegrini kormányfő vállalta magára. Úgy tűnik, Orbán Viktor nem engedi el a smeresek kezét.

Megtolhatja a smeresek kampányát az MKP stratégiai partnere, bizonyára migránsokon fognak szörnyülködni
Facebook (Smer-SD)

A kampányolás helyszíne - az antifasiszta ellenállás múzeumának kiválasztása a miniszterelnök szerint azt demonstrálja, hogy sosem működnek együtt a fasisztákkal kokettáló Marian Kotleba vezette szélsőséges ĽSNS-el.

Pellegrini egy új videóban is bemutatkozott, ahol egy sportrepülőgépet vezet. "Egy országot irányítani olyan, mintha egy repülőt vezetne az ember. Mindkét esetben az emberek élete függ a pilótától." - mondja a klippben a smeres politikus.

Pellegrini szerint "teljesen rendben van, az egyezségünk része", hogy a párt elnöke, Robert Fico hiányzik a Smer óriásplakátjairól.

Ha valamiben követi a pártbéli felettesének "észjárását", akkor az az volt, hogy Pellegrini a bevándorlás kérdését a Szlovákiát leginkább fenyegető problémaként határozta meg. Bejelentette, hogy emiatt február 13-án ellátogat Magyarországra, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel együtt megvizsgálja déli határterületet, milyen helyzet alakult ki a menekültek miatt.

(A videón 17:25-től hallható a szlovákiai kampány magyarországi dimenziója, a "reszkessetek" rész)

Pellegrini elmondta, a menekültkérdés fontos, "nézzék csak meg Magyarország határát. Én megyek is, a jövő hét csütörtökén. A magyar kormányfő meghívására Magyarországra látogatok, de nem Budapestre, hanem a déli határra, ahol fokozatosan nagyobb tömegű migráns halmozódott fel. Úgy néz ki, egyre nagyobb nyomással nézünk szembe." - szögezte le a szlovák kormányfő, azzal az alig titkolt szándékkal, hogy ráijesszen a szavazóbázisára. A választásokon jó lesz szem előtt tartani, ki az, aki keményen beleáll a Magyarországon örökzöld témába.

(DenníkN/para)