Hibaüzenet

Notice: unserialize(): Error at offset 22 of 27 bytes in variable_initialize() (line 935 of /var/www/parameter.sk/web/includes/bootstrap.inc).

Megújult erővel indul a Minorma

A Minorma Polgári Társulás megújult erővel és akadályt nem ismerve kapcsol nagyobb sebességre az etnikai és nemzeti kisebbségek életében. Fő feladataként most is a szlovákiai magyar kisebbség kulturális életének felpezsdítését tűzte ki. A szervezet a tehetséggondozást, valamint a szlovákiai magyar fiatalság jövőképének építését hivatott támogatni és szervezni előadások, workshopok, közösségépítő képzések és foglalkozások formájában.

Megújult erővel indul a Minorma

“Fontosnak tartjuk, hogy az itt élő kisebbségek békében éljenek, és emellett céljaik eléréséhez megfelelő támaszt és elegendő lehetőséget kapjanak. Feladatunk az életre nevelés, a tudásvágy fokozása és az, hogy a fiatalok az ismeretlentől való minimális félelemmel tudjanak majd kilépni a nagyvilágba“ – mondta Gyenge Veronika, a Minorma Polgári Társulás munkatársa.

A Minorma 2017-ben több szlovákiai magyar iskolával fog aktívan együttműködni. Szeretné elérni a kisebbségi fiatalság saját kultúrája iránti érdeklődésének növelését, a tenni akarást, kultúrszomjuk lángra lobbantását. A társulás a kisebbségek által lakta területeken élő fiatalokat hivatott motiválni.

“Nagy örömmel tudatjuk, hogy a Minorma híres mentortáborát idén is megszervezzük! Ajánljuk, hogy kövessék figyelemmel a szervezet tevékenységét és sokasodó programjait a megújult facebook fiókon, hiszen egyéb hasznos információk mellett a mentorprogram idei felhívása is hamarosan megjelenik” – nyilatkozta Varga Bianka, a Minorma Polgári Társulás munkatársa.

Az elmúlt években a Minorma állandó tevékenysége szünetelni látszott, aktív programként csak a mentortábort tartották repertoáron, így próbálva szüntelen segítséget nyújtani, utat mutatni az érdeklődőknek.

A Minorma Polgári Társulás 2012 őszén jött létre. Szlovákia területén élő etnikai és nemzeti kisebbségek kulturális, gazdasági, szociális és jogi érdekeinek képviseletét tűzte ki céljául, elsősorban azonban a magyar kisebbség kultúrájára összpontosít. Az elmúlt évek során olyan programok és események létrehozásában vette ki szerepét, mint a Kutika projekt, amely az elhanyagolt régiókban élőknek szeretne új motivációt teremteni, illetve a Yes, we are open program, mely az Open Society Foundation-nel együtt jött létre a tolerancia erősítése érdekében. Az egyik legnépszerűbb programként a mentorprogramot könyvelték el, amely 2012 óta fiatal tehetségek gondozását hivatott támogatni. 


(-)