Megújult erővel tart a csúcs felé a bősi tehetség (VIDEÓ)

A Bősi Birkózó- és Sportklub kiválósága, a 16 éves Csörgő Áron Árpád sorra remekel a hazai és nemzetközi versenyeken. 14-szeres országos bajnok, Európa-bajnoki ötödik helyezett, legutóbb pedig Prágában aratott magabiztos győzelmet a Prague Wrestling Open ifjúsági rendezvényen.

Megújult erővel tart a csúcs felé a bősi tehetség (VIDEÓ)
Fotók: Cséfalvay Á. András (További fotókért kattints a képre!)

Meton Krisztián növendéke az elmúlt néhány hónapban súlykategória-váltás miatt nem vett részt versenyeken, mostanra azonban szívós felkészüléssel, türelemmel és tudatos munkával visszakerült a birkózószőnyegek világába. Áronnal és edzőjével az elmúlt időszakról, az eredményeiről és a jövőbeli terveiről beszélgettünk:

A közelmúltban, Szerbiában tizennégy ország ifjú harcosainak sorában várta ellenfeleit. Első két csatájában egy görög és egy bolgár ellenfelet győzött le. A harmadik fordulóban a világbajnoki harmadikkal akadt dolga, aki ez esetben túl kemény diónak bizonyult. A bronzért való mérkőzésen azonban a hazai versenyzőnek esélye sem volt, így Áron a dobogó harmadik fokára állhatott.

Október 26-án pedig a Prague Wrestling Open ifjúsági rendezvényen remekelt a bősi tehetség, aki ismét a régi, megszokott formájában, magabiztosan szerezte meg a győzelmet. Ezen a bajnokságon tíz ország 271 birkózója küzdött meg egymással.

Áron a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Gimnázium diákja. Mint mondja, a siker áldozatokkal jár, a versenyekkel járó kemény felkészüléssel, valamint tanulmányaival is egyszerre kell megküzdenie, ebben azonban az iskola nagy mértékben támogatja.

A fiatal birkózó komoly tervekkel és célokkal vág neki az elkövetkező időszaknak, és mindent megtesz annak érdekében, hogy az iskolában és a birkózószőnyegen is a lehető legjobb eredményeket érje el.


(fl, tt)