Megütheti a bokáját az ügyvéd, aki arra biztatta terhes kliensét, hogy tagadja meg a járványügyi intézkedések betartását a kórházban

2020. október 30. - 16:17 | Régió

Büntetőfeljelentést tesz és fegyelmi eljárást indítványoz a kassai Louis Pasteur Kórház Adriana Krajníková ügyvéd ellen, aki arra biztatta terhes kliensét, hogy tagadja meg a járványügyi intézkedések betartását a kórházban.

Megütheti a bokáját az ügyvéd, aki arra biztatta terhes kliensét, hogy tagadja meg a járványügyi intézkedések betartását a kórházban
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Az eset még múlt héten pénteken történt. A 19 éves terhes Janát fogadták a szülészeten, de megtagadta a többi páciens, valamint az egészségügyi dolgozók védelmére hozott intézkedések betartását. Az orvosok és ápolók ezért kénytelenek voltak speciális védőöltözékben foglalkozni a nővel.

A páciens megtagadta a koronavírusteszt elvégzését, valamint órákon keresztül nem beszélt az orvosokkal, csupán mobiltelefonon keresztül, az ügyvédje által kommunikált. Az ügyvéd, Adriana Krajníková biztatta kliensét, hogy tartson ki, és ne viseljen szájmaszkot. Később sikerült felvilágosítani a pácienst, hogy hogyan is fog zajlani a szülés, valamint hogy a személyzet védőfelszerelésben fogja őt kezelni. Jana végül vasárnap egészséges gyermeknek adott életet.

Néhány nappal később a kórház kiadott egy nyilatkozatott, amelyben az áll, hogy az intézmény feljelentést tesz a járási ügyészségen, emellett a Szlovák Ügyvédi Kamaránál (SAK) fegyelmi eljárást indítványoz Krajníkovával szemben – írja a Nový Čas.

Alexandra Donevová, a SAK szóvivője a lapnak elárulta, hogy a kamara elhatárolódik az ügyvéd cselekedetétől, és amennyiben a hatóság büntetőeljárást indít ellene, felfüggeszthetik az ügyvédi hivatása alól.


(Cas.sk)