Megütheti a bokáját a páciens, aki hamis covid-igazolvánnyal érkezett a kórházba

2021. december 2. - 08:58 | Régió

A kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórház feljelentést tett a rendőrségen, miután az egyik koronavírusos páciens azt hazudta, hogy be van oltva, és hamis covid-igazolványt is felmutatott.

Megütheti a bokáját a páciens, aki hamis covid-igazolvánnyal érkezett a kórházba
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A kórház megerősítette a medializált információkat, és hozzátette: az ügyet a kórház jogi osztálya vizsgálta. Monika Krišková, a kórház szóvivője szerint a páciens azóta már jobban van. „Egészségügyi alkalmazottaink minden pácienst ugyanolyan ellátásban részesítenek, függetlenül attól, hogy az illető be van-e oltva vagy sem“ – tette hozzá a szóvivő.

Jana Mésarová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint együttműködnek a kórház vezetőségével az ügy kivizsgálásában. Amennyiben a megjelent információk beigazolódnak, a rendőrség dokumentálja az esetet, és a törvénynek megfelelően jár el.

A pácienst, akit a covid-osztályon helyeztek el, azt állította magáról, hogy be van oltva. Mint mondta, a Pfizer mindkét adagját megkapta, ezt pedig oltási igazolvánnyal is bizonyítani tudta. Miután romlani kezdett az állapota, bevallotta, hogy hazudott. A TV Noviny szerint állítólag annak az orvosnak a nevét is elárulta, aki hamisította neki az igazolványt.


(TASR/para)