Megütötte Daniel Tupýt, amikor meggyilkolták – egy korábbi rendőr is részt vett a támadásban?

2023. március 28. - 07:58 | Belföld

Egy személy beismerte, hogy a saját szemével látta Adam Puškárt, ahogy megöli Daniel Tupýt, és bevallása szerint a meggyilkolt diákot ő maga is megütötte. Ma viszont már nem vonhatják érte felelősségre, ugyanis az ő esetében az ügy elévült – írja a TV Noviny.

Megütötte Daniel Tupýt, amikor meggyilkolták – egy korábbi rendőr is részt vett a támadásban?
Fotó: TASR

A TV Markízának egymástól két független forrás is megerősítette, hogy az illető egy egykori vámőr, jelenleg pedig Szlovákiát képviseli a Frontex ügynökségben. A nemrégiben nyilvánosságra hozott határozat szerint, miközben Puškár Tupýt ütötte, az említett személy odalépett hozzájuk, majd egy boxerrel a kezében néhányszor megütötte a fején a diákot.

A szóban forgó személy, Vladimír szintén bekapcsolódott a támadásba 17 évvel ezelőtt. A történtekről éveken keresztül hallgatott, állítólag azért, mert félt. Időközben az általa elkövetett bűncselekmény elévült, viszont ez nem jelenti azt, hogy teljesen tétlen lett volna az ügyben.

Egy forrás szerint Vladimír már akkoriban is rendőr volt, és igyekezett a lehető legtöbbet megtudni a gyilkosság nyomozásáról, majd megállapításait tolmácsolta a többieknek. Daniel Tupý édesapja is azt állítja, hogy a múltban hosszú ideig hátráltatták a nyomozást, ő viszont olyan információval rendelkezett, miszerint valamelyik gyanúsítottnak az apja a rendőrségen dolgozhat.

A belügyminisztérium nem erősítette meg, hogy a tanú a rendőrségen dolgozott volna, de a belső ellenőrző bizottság már vizsgálja a médiában megjelent információkat ezzel kapcsolatban. A TV Noviny szerint tehát egyelőre nem jelenthető ki biztosra, hogy a tanú rendőr lett volna, az viszont biztosnak tűnik, hogy vámőrként dolgozott, majd egy külföldi pozícióra került. A TV Novinynek két, egymástól független forrás is megerősítette, hogy a Frontex ügynökség tagja, amely a Schengeni határ őrzéséért felel. A belügyminisztérium viszont ezt a híresztelést sem erősítette meg, a folyamatba lévő nyomozásra hivatkozva bővebb információkkal nem szolgálhat.


(tvnoviny.sk)