Megválasztoták Angliában az év labdarúgóedzőjét

Chris Wildert, a Sheffield United trénerét választották a kollégái az év labdarúgóedzőjének Angliában.

Megválasztoták Angliában az év labdarúgóedzőjét
Fotó: YouTube

Wilder azzal érdemelte ki az elismerést, hogy csapatával második lett a Championshipben, és ezzel feljutott az élvonalba. 

A ligaedzők szervezetének (LMA) szavazásán ebben a kategóriában a szűkített listán szerepelt még a katalán Pep Guardiola, a Premier League-győztes Manchester City vezetőedzője, a Liverpoolt Bajnokok Ligája-döntőbe vezető német Jürgen Klopp, valamint az ugyancsak német Daniel Farke, aki a Norwich Cityvel az élen végzett a másodosztályban. 

A címmel járó díjat - a Sir Alex Ferguson Kupát - maga Ferguson, a Manchester United legendás vezetőedzője és Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya nyújtotta át a győztesnek a keddi gálavacsorán.

"Hihetetlen, hogy a kollégák engem választottak, én kaptam ezt a díjat. Megkoronázza az idényt, amely számomra és a Sheffield Unitednél mindenki számára hihetetlen volt"

- mondta a győztes tréner.

Howard Wilkinson, az LMA elnöke méltatta őt, úgy fogalmazott: Wilder az elmúlt húsz évben folyamatosan fejlesztette magát és ennek eredményeként eljutott a futballpiramis csúcsára.

Chris Wilder négy év alatt két csapattal háromszor végzett feljutást érő helyen a bajnokság különböző szintjein.

A Premier League edzője címet Guardiola nyerte. Ezen a szűkített listán helyet kapott még Klopp, valamint a Tottenham Hotspurrel ugyancsak BL-döntőbe jutott Mauricio Pochettino, továbbá Nuno Espirito Santo, aki az újonc Wolverhampton Wanderersszel hetedik lett.

(MTI)