Megvan a folyamat, hogyan szerezhették be a fegyvereket Andruskóék Lipšic és az ügyészek megöléséhez

2019. július 29. - 07:59 | Belföld

A rendőrség feltérképezhette azt a hálózatot, amelyen beérkeztek a lőfegyverek a Kuciak-Kuśnírová-gyilkosságban is bűnrészességgel vádolt Andruskó Zoltánékhoz, hogy azokkal Daniel Lipšic ügyvéd, volt képviselő, Maroš Žilinka, illetve Peter Šufliarsky ügyészek ellen kövessenek el merényletet.

Megvan a folyamat, hogyan szerezhették be a fegyvereket Andruskóék Lipšic és az ügyészek megöléséhez
Fotók: Joj TV

Lipšic meggyilkolásának tervezésében az első ponton a nagycétényi (Veľký Cetín - Nyitrai járás) Szoke Dávid állhatott. Tőle vásárolhatott két gépfegyvert hangtompítóval a komáromi joggyakornok, Huszlicska Adam, majd ő adta azokat tovább Andruskó Zoltánnak, aki már a közvetlen elkövetőkkel állt kapcsolatban. Az áruk 2500 euró volt, a másodikat pedig azt követően kérte Andruskó, hogy az első akadozott - tudta meg a Joj TV.

A Nový Čas szerint éppen Andruskó az, aki az egészről beszélt a rendőrségnek, és Szoke Dávidot jelölte meg a forrásnak. Miután pedig ez megtörtént, a rendőrség megtervezte, majd kivitelezte az elfogását Nagycétényen.

A Joj TV úgy tudja, Dávid beismerte a bűncselekményt, a fegyverkereskedelmet, a bíróság pedig a hétvégén döntött az előzetes letartóztatásba helyezéséről. Huszlicska, a közvetítő szabadlábon védekezhet.

(Nový Čas)