Megvan, hogy kik nyerték a nagymegyeri fotópályázatot!

2022. január 10. - 23:52 | Régió

Ahogyan azt korábban írtuk, Nagymegyer szépségei címmel indított fotópályázatot a Nagymegyeri Városi Hivatal, melyre amatőr és profi fényképészek egyaránt nevezhettek. A versenyt tavaly októberben hirdették meg, november végéig várták a műveket, az új év elején pedig értékeltek.

Megvan, hogy kik nyerték a nagymegyeri fotópályázatot!
Illusztrációs felvétel (László Zoltán fotója)

A pályázat célja – mint azt a város polgármestere, Holényi Gergő elmondta – bemutatni a várost, illetve az azt körülvevő táj szépségét.

A kiértékelést eredetileg decemberre tervezték, a kedvezőtlen járványhelyzetre való tekintettel azonban jobbnak látták későbbre halasztani. Végül 2022. január elején hirdettek eredményt.

Háromtagú szakmai zsűri vette szemügyre a beérkezett felvételeket. Katona Réka, Ugróczky István és a Paraméter fotósa, Cséfalvay Á. András bírálta el a fényképeket.

Kollégánktól megtudtuk, közel 40 fotó közül választották ki a három győztes képet. „A beérkezett pályaművek témáját tekintve egyértelműen a természetábrázolás dominált, de akadtak olyan versenyzők is, akiket a város építészete, szobrai ihlettek meg. A zsűrizés anonim módon zajlott, tehát nem tudtuk, melyik fotót ki készítette“ – mondta el Cséfalvay Á. András.

A zsűri némi töprengés után a következő sorrendet állította fel:

első helyen Barczi Dániel végzett, a második és a harmadik helyért járó díjat pedig egyaránt Cséfalvay Gusztáv zsebelte be egy-egy fotójával.

Íme, a győztes képek:

I. helyezett

II. helyezett

III. helyezett

(SzC)