Megvan, mi a dunaszerdahelyi önkormányzat idei legnagyobb beruházása

2019. március 19. - 18:55 | Régió

Dunaszerdahely város 2019-es évi költségvetése csaknem 22 millió eurót tesz ki, és ebből az önkormányzat további fejlesztési jellegű beruházásokat tervez. Ezenkívül sikerült támogatást szerezni egy többfunkciós sportpálya létrehozásához.

Megvan, mi a dunaszerdahelyi önkormányzat idei legnagyobb beruházása
wikipédia

Az önkormányzat a honlapján azt közölte, hogy a legnagyobb beruházás ebben az évben a Jilemnický utcai Alapiskola konyhájának és étkezőjének a felújítása lesz, amely körülbelül 900 000 euróba fog kerülni. Ezenkívül több mint 60 000 eurós támogatást sikerült szerezni a többfunkciós sportpályára, amelyet a Szabó Gyula Alapiskola területén hoznak létre.

A Kodály Zoltán Alapiskola tornatermének a tetőzetét is fel akarják újítani, a Jesenský utcai óvoda épületében pedig egy összekötő folyosót építenének. Az önkormányzat 32 000 eurót szán a műjégpálya hűtőrendszerének a javítására, és 15 000 eurót költ a városi sportcsarnok szellőzőrendszerére. Ezenkívül a helyi futballpályák műfüves pályákká alakítását 5 500 euróval támogatja.

A befektetések a városi közlekedést is érinteni fogják: jelzőlámpákat helyeznek ki a Fő utcában, a Kukučínova utcán pedig megjavítják a járdát. Az önkormányzat ebben az évben 10 000 euróval többet szán a városi ünnepségek rendezésére, mint korábban.

A város költségvetésében más változások is lesznek, mivel a képviselők még nem osztották fel a 2,4 millió eurós meglévő többletet. A következő képviselő-testületi ülésen ezért nyilván további befektetésekkel fogják bővíteni az idei év fejlesztési tervezetét.

TASR