Megvan a tettes, aki rendre hajnali háromkor surrant be a házakba különböző falvakban, és elcsórt pár kocsit is!

2022. január 16. - 09:07 | Régió

Az érsekújvári rendőrségnek sikerült feltárnia több bűncselekményt, melyeket az ünnepeket megelőző napok óta követtek el. A bűntények között hasonlóság mutatkozott abban, hogy a tettes mindig hajnali háromkor érkezett, majd egy-egy elkötött járgányt rendre megtaláltak valamelyik vasútállomáson. A szálak ugyanahhoz a tetteshez vezettek. 

Megvan a tettes, aki rendre hajnali háromkor surrant be a házakba különböző falvakban, és elcsórt pár kocsit is!
A tettes számos helyen sikerrel járt a nyitva hagyott autók, garázsok által (Rendőrségi felvételek)

December 22-én hajnali háromkor egy szímői lakos hívta a segélyvonalat azzal, hogy ellopták a Ford Focus típusú autóját a háza elől. A kulcs a gyújtóban volt, így nem volt nehéz dolga, a kocsit azonban később megtalálták az érsekújvári vasútállomáson.

December 26-án Podhájskán járt a hajnali hármas betörő - itt a zárt bejárati ajtón keresztül jutott be egy ház előszobájába, ahonnan elemelt némi pénzt, a ház mellett leparkolt autóból pedig két csomag cigit.

Január 2-án egy kocsitulajdonos jelentette, hogy eltűnt a Škoda Octaviája, ő is benne hagyta a kulcsot a gyújtóban. A járművet később a köbölkúti vasútállomáson találták meg.

Január 7-én egy újlóti (Veľké Lovce) családi ház melletti garázsba ment be az elkövető. A garázs nem volt bezárva, azon keresztül viszont bejutott a házba is, és míg az ott lakók aludtak, a fickó a konyhából magával vitt egy pénztárcát, benne 200 euróval.

Az utolsó hozzá köthető eset január 11-én történt Nagymányán (Veľká Maňa), ahol a nyitva hagyott bejárati ajtón át jutott be egy házba, majd onnan elvitt három mobiltelefont. Néhány órával ezután viszont a rendőrök már elfogták.

A 36 éves férfit betöréssel és idegen jármű illetéktelen használatával gyanúsították meg, javasolták a vizsgálati fogságba helyezését.

"Nem kis mértékben segítették az elkövetőt maguk a lakók, illetve autótulajdonosok is azáltal, hogy benne hagyták a kulcsot a nyitott autóban, vagy épp nyitva hagyták a garázst, melyen keresztül bejuthatott a házba is" - figyelmeztetett a rendőrség.

(parameter)