Megvannak a koronavírus-gócpontok, az egészségügyi tárca szerint ellenőrzés alatt tartják a helyzetet

2020. július 9. - 11:42 | Belföld

Az egészségügyi minisztérium csütörtökön arról tájékoztatott a közösségi hálón, hogy ellenőrzés alatt tartják az új típusú koronavírus szlovákiai terjedését.

Megvannak a koronavírus-gócpontok, az egészségügyi tárca szerint ellenőrzés alatt tartják a helyzetet
Fotó: TASR - illusztráció

Szerdán (július 8.) 53 újabb esetben diagnosztizálták a COVID-19 betegséget Szlovákiában.

A minisztérium tájékoztatása szerint a regionális közegészségügyi hivatalok feltérképezték a járványgócokat és elrendelték a szükséges járványellenes óvintézkedéseket. A tárca folyamatosan nyomon követi a helyzet alakulását.

Az új esetek járásonkénti eloszlása a következő: Eperjesi járás – 12 új beteg, Čadcai járás, Pozsony – 9-9 új beteg, Kassa – 5 új beteg, Tőketerbesi járás (Trebišov) – 3 új beteg, Sabinovi járás, Kassa-vidéki járás, Pöstyéni járás két-két új beteg, Nové Mesto nad Váhom-i járás, Gelnicai járás, Spišská Nová Ves-i járás, Turócszentmártoni járás (Martin), Vágsellyei járás, Dunaszerdahelyi járás, Malacky-i járás, Szenci járás, Érsekújvári járás egy-egy új beteg. Az új fertőzöttek közül 31 férfi és 22 nő, a legfiatalabb 1, a legidősebb 89 éves.

Az új esetek számát Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő is közzétette a közösségi oldalán még a hivatalos statisztikai adatok közlése előtt. „Sajnos túl sok ahhoz, hogy továbbra is csak az emberek felelős magatartásában bízzunk” – írta Matovič az új megbetegedések számára utalva.

Kapcsolódó cikkek:


(TASR)