Megvédeni az embereket

Ardamica Zorán | 2019. február 1. - 13:14 | Vélemény

Kábé ez volt a hét politikai stratégiája.

Aki megvédi őket, az a fasza gyerek. Akkor is, ha csak leplez valamit a nagy védelemmel. (Bocsi, Magyarországot most kihagyom, ott már mindenki meg van védve, de kontinuálisan.)

Teheránban például a rendőrfőnök be akarja tiltani a kutyasétáltatást. Mert az emberekben félelmet kelt. Igaz, arrafelé állítólag tisztátalan állatnak számít a kutyuli. De hát racionálisan nézve mondjuk egy vérengző csivava menetelése egy főutcai békés katonai díszszemlével szemben tényleg félelmetes látvány lehet. Még akár egy rajzfilmben is. Tiszta szerencse, hogy a lakosság semmi mástól nem kell féljen Iránban. Főleg nem a szabadságtól, normális igazságszolgáltatástól, vallási toleranciától, egyenlőségtől… Sötöbö. Már tényleg csak a kutyákat kell száműzni az örök boldogsághoz.

Szlovákiában hirtelen szintén a volt rendőrfőnök (itt az országos!) akarja megvédeni az embereket. Feljelentést is tett, mivel kiszivárgónak véli a Kuciak-gyilkosság nyomozásának adatait. Mintha rémlene: az ügynek volt köze ahhoz, hogy ő már most nem rendőrfőkapitány. Csak a belügyminiszter tanácsadója. Ja, tegnaptól már az sem. Merthogy állítólag korábban ő is kutakodtatott a később meggyilkolt újságíróval kapcsolatban… Sebaj, a feljelentése nyomán (eddig ugye nem is sejthettük, hogy valaki szivárogtat, hiszen egytől egyig minden érintett ki lett már cserélve, le lett váltva, laborsteril az egész rendőrség tetőtől talpig…) most majd legalább az emberek jól meg lesznek ám védve a hivatali hatáskörrel való visszaéléstől, illetve az igazságszolgáltatás akadályozásának gyanújától. Is.

Ja. Majdnem elfelejtettem, hogy mindez nem érinti ám a kormányt. Egyáltalán. Különben is annak most más közjólétvédelmi feladatot kell ellátnia, s erre igenyöst a prémiumember vállalkozott. Kormányfőnk a hústól fogja megvédeni nemcsak az embereket. Hanem a gyerekeket főleg és elsősorban. Aszonta, hogy most már az iskolai konyhák ne vegyenek rossz húst, hanem vegyenek inkább jót. S lőn: megoldódik a közétkeztetés baja, akarom mondani minden baja. Meg vagyunk védve (-gyunk, igen, én is sulikonyhán étkezem).

Az illetékes miniszter asszony nyomatékosított. Meglátogatta az ellenőrök állomáshelyét. Ezzel ő is bizonyára megvédett valakit. Jelentkezzen: akit.

Címkék: szlovák kormány