Megvesztegetés miatt is elítélték Ján Slotát!

2017. május 4. - 10:11 | Belföld

Tavaly januári balesetekor le akarta fizetni a sofőrt, akibe belehajtott.

Megvesztegetés miatt is elítélték Ján Slotát!
Fotó: TASR

Slota 2016. január 18-án a zsolnai járásbeli Porúbka község közelében Porsche Cayenne-jével hátulról belehajtott egy Audi A6-osba, amely pedig az ütközés miatt nekirepült egy szemből jövő Suzuki SX4 oldalának. Az Audi sofőrje egyszeri orvosi ellátásra szorult. A 62 éves politikus megtagadta az alkoholtesztet, szívroham veszélye miatt pedig benntartották a kórházban. A rendőrség és az ügyészség is Slota vizsgálati fogságba helyezését kérték, a zsolnai bíróság azonban ezt elutasította.

Slotát az ügyben ittas vezetésért a Zsolnai Járásbíróság, majd a kerületi bíróság is elítélte. 2016 végén ugyanebben az ügyben a Speciális Ügyészség vádolta meg az SNS egykori elnökét megvesztegetéssel, a balesetet követően közvetlenül ugyanis pénzt kínált fel a baleset egy másik résztvevőjének, hogy ne jelentse az esetet a rendőrségnek.

Az ügyben a napokban született ítélet: a specializált büntetőbíróság bűnösnek találta Ján Slotát a megvesztegetés vádjában, amiért két év felfüggesztett szabadságvesztést kapott, emellett pedig hat évre eltiltották a járművezetéstől. Az ítélet egyelőre nem jogerős, Slota ugyanis benyújtotta a fellebbezést.

Slotának eddig sikerült mindent megúsznia, 2013-ban már elítélték ittas vezetésért, amikor a vezetéstől való 16, a fellebbviteli perben 12 hónap eltiltásra, valamint először öt, majd azt enyhítve 3 ezer eurós bírságra ítélték. Az ominózus esetnél 2013 májusában Slota Csacán nem állt meg a rendőrök felszólítására, akik ezt követően az útját blokkolva fékezték meg kocsiját. Az alkoholtesztet akkor is visszautasította, őrizetbe vették.

Tavaly szeptemberben pedig két tinilány feljelentése nyomán a megrontásukkal gyanúsították meg. Az egyikük azt állította, hogy Slota egy Zsolna belvárosában lévő vendéglátóhelyen leitatta, és valamilyen tablettát is adott neki. (Részletek) A lányok állításaival szemben Slota azt mondta, hogy 800 eurót loptak el tőle, míg kiment a mellékhelyiségbe, és éppen az egyik lány volt az elkövető.


(cas.sk/para)