Melegszik az idő a jövő héten, de a zivatarok nem tágítanak

2020. június 21. - 15:29 | Belföld

Melegszik az idő a jövő héten, de továbbra is többször várható zápor, zivatar.

Melegszik az idő a jövő héten, de a zivatarok nem tágítanak
Fotó: TASR

Hétfőn délelőtt várhatóan csak néhány órára süt ki a nap, majd délután jelentősen csökken a felhőzet. A szél ismét nagy területen lesz erős. A leghidegebb órákban 13-18 fok lesz. Napközben 22-27 fokig melegszik a levegő.

Kedden napos idő várható, de eleinte keleten egy-egy zápor még kialakulhat. A szél erős lesz, kisebb körzetekben viharos lehet. A minimumhőmérséklet 14-19, a maximumhőmérséklet 23-28 fok között valószínű.

Szerdán több órára kisüt a nap. Délen több helyen valószínű zápor, zivatar. Továbbra is élénk lesz a szél, illetve zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb hőmérséklet 21-26 fok között várható.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett több helyen - a legnagyobb eséllyel nyugaton - alakul ki zápor, zivatar. Zivatarok környezetében lehetnek viharos széllökések is. A minimumhőmérséklet 11-16, a maximumhőmérséklet 22-27 fok között alakul.

Pénteken és szombaton is sok lesz a napsütés, de több helyen továbbra is alakul ki zápor, zivatar is. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet 12-17, szombaton 13-18 fok között alakul. A nappali maximumok mindkét nap 23-29 fok között alakulnak.


(shmú/mti)

Címkék: időjárás, zivatar