Memorandumot írt alá az egyik párt Mikuláš Dzurindával

2023. január 24. - 07:19 | Belföld

Memorandumot írt alá a parlamenten kívüli Spolu párt Mikuláš Dzurinda volt kormányfővel a jövőbeni közös politizálásról – tájékoztatott közösségi oldalán a párt.

Memorandumot írt alá az egyik párt Mikuláš Dzurindával
Fotó: TASR

A megállapodás szerint az együttműködés nem csak a következő parlamenti választásra vonatkozik. Miroslav Kollár, a Spolu elnöke, frakció nélküli parlamenti képviselő közölte, hogy a memorandummal formálisan is megerősítették a programjuk alapján egymáshoz közel álló pártokat egyesítő politikai platform létrehozását.

„A memorandum aláírásával formálisan is megerősítettük együttműködési szándékunkat egy közös politikai platform létrehozására, amely főleg az Európai Néppártban (EPP) működő, programjuk alapján egymáshoz közel álló pártokat egyesíti és nyitott lesz a szakértők és közéleti szereplők előtt” – jelentette ki Kollár.
Dzurinda széleskörű együttműködés kialakításáról beszélt, melynek célja a szlovákiai állapotok javítása és az ország euroatlanti irányvonalának megőrzése. „Ezt csak összefogással és a demokratikus politikai pártok együttműködésével tudjuk elérni” – hangsúlyozta Dzurinda.

A következő napokban megteszik az együttműködés megerősítéséhez szükséges további lépéseket. Megegyeztek a Spolu-OD alapszabályának módosításában és abban, hogy az egyes posztok betöltésére vonatkozó javaslatokat „az egyesített pártok közös megállapodással és kölcsönös jóváhagyással fogadják el”. A további részletekről a hét folyamán tájékoztatnak.


(TASR)