Menekülteket üldöztek a vámosok Nagymegyernél, meglőttek egy nőt!

2016. május 9. - 08:57 | Régió

Négy külföldi rendszámú személykocsit akart ellenőrizni a vámhatóság a nagymegyeri Tesco közelében hétfőn hajnali fél kettő körül, de az egyik nem állt meg - értesült a Paraméter.

Menekülteket üldöztek a vámosok Nagymegyernél, meglőttek egy nőt!
Fotók: Paraméter

Helyszíni tudósítónk megtudta, hogy az autókban a négy embercsempész sofőrön kívül összesen 11 külföldi személy utazott. Úgy tudjuk, Győr felől érkeztek, és Ausztriába vagy Csehországba akartak eljutni.

A Tescónál megállított járművek között volt egy sárga színű magyarországi Renault taxi, egy német rendszámú Audi és egy magyar BMW.

A négy közül az egyik kocsi, egy sötétzöld, ugyancsak magyarországi Mazda továbbhajtott, a vámosok azonban a nyomába eredtek, és figyelmeztető lövéseket adtak le rá. Az autót több találat érte, majd a Nagymegyerről kivezető úton megállt.

Mint kiderült, az egyik lövés megsebesítette a hátán a kocsiban utazó 26 éves, szíriai bevándorló nőt, akit a dunaszerdahelyi kórházba szállítottak, és még az éjszaka folyamán megműtöttek.

A kocsi sofőrje megpróbált futva elmenekülni, de a rendőrök információink szerint Medve irányában elfogták. Az őrizetbe vett bevándorlókat a vámosok átadták az illegális bevándorlás elleni idegenrendészeti egységnek.

A rendőrök egy ötödik, román rendszámú autót is átvizsgáltak a rendőrök, amelyet a Slovnaft benzinkút közelében állítottak meg.

Információink szerint egy személyt még keresnek, kutyás rendőrök is érkeztek a helyszínre, a környék felett pedig délelőtt rendőrségi helikopter körözött.

(para)

Címkék: menekültek, Nagymegyer