Menekültellenes fórummal kampányolt az MKP

2015. december 16. - 00:37 | Belföld

A napokban "Európa és Szlovákia a migránshelyzet árnyékában" címmel tartott kampányelőadásokat Ógyallán és Nagymegyeren a Magyar Közösség Pártja (MKP).

Menekültellenes fórummal kampányolt az MKP
Nógrádi György és Berényi József (Fotó: Paraméter)

A beszélgetések főszereplői Berényi József pártelnök és Nógrádi György, aki máig a magyar közszolgálati média legtöbbet szerepeltetett biztonsági szakértője, annak ellenére, hogy a közelmúltban tudományos tevékenysége erősen megkérdőjelezhetővé vált. A személyével kapcsolatot sajtólavinát az Index újságírója indította el, a témáról bővebben Agyhullámfegyver márpedig igenis létezik! című cikkünkben írtunk.

Nógrádi az előadás ógyallai állomásán úgy nyilatkozott, hogy "az alapvető célja a fórumnak az, hogy az itteni magyar pártot erősítsük".

A kedd késő délután kezdődő nagymegyeri fórum elején Nógrádi először is azt tisztázta, szerinte miért alakult ki a jelenlegi válsághelyzet. "Az Egyesült Államok ameriai mércével akart demokratizálni arab államokat, Afganisztán, Irak, Szíria, Líbia, és még sorolhatnánk. Sehol nem jártak sikerrel" - vélekedett a probléma eredetéről Nógrádi, bár a későbbiekben azt is leszögezte, nem lehet bizonyítani, hogy az USA "indította" a migránsáradatot.

A holokauszt és a menekültek

Berényi József az európai befogadás kultúráját kritizálta.

"Továbbra is úgy gondolom, hogy az Európai Unió számunkra egy szükséges rossz, amit fenn kell tartani és működtetni kell, de nyilván változtatni kell az irányzaton, amit a migránsáradat hozott elő Európából. (...) A holokauszt tragédiája miatt a II. világháború Európán eluralkodott egy rossz politika, ami arról szólt, hogy mindenkit be kell fogadni, mindenkivel toleránsan kell viselkedni. (...) Ez egy rossz irány."

- mondta a pártelnök.

2015-ben több mint 1 millió menekült érkezett Európába, és a beszélgetés vendégei szerint a migránsválságnak nincs vége, Nógrádi különösen súlyos számokkal riogatott:

"A jelenlegi előrejelzések szerint, ha Európa képtelen védekezni, 15 millió egyiptomi megindulása várható Európa felé. Ezek döntő része kopt keresztény, emelett több millió afgán már úton van" - véli a biztonságpolitikai szakértő.

Nem ez volt az utolsó irreális "túlkapás" Nógrádi részéről. "Svédországban a köztörvényes bűncselekményeknél 88-szor nagyobb esélye, hogy migráns követi el, mint ott született svéd" - ismertette számait a szakértő, melynek azt kéne jelentenie, hogy 88 bevándorló által elkövetett bűnesetre 1 született svéd által elkövetett bűneset jut az országban, ez viszont távol áll a valóságtól, miközben tény, hogy ezek a rétegek - már csak szociális helyzetükből kifolyólag is - felülreprezentáltak a bűnözés területén. A friss kutatások szerint a köztörvényes bűncselekmények 25 százalékát külföldi születésűek, 20 százalékát pedig külföldi szülők már Svédországban született utódai követték el - akik összesen a népesség kb. 15 százalékát teszik ki. Ez persze nem túl hízelgő a Svédországba vándorlókra migránsokra nézve, de még mindig nagyon-nagyon messze van a Nógrádi által említtett 88:1 aránytól.

Hogyan maradjunk meg?

A legalább 150 fős nagymegyeri hallgatóság is feltehette kérdéseit, Berényitől rögtön azt tudakolták, mit kell tennünk azért, hogy "megmaradjunk". A pártelnök erre egy idézettel válaszolt: "Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz. A mi megmaradásunk záloga pedig az önkormányzatiság lehet".

Nógrádi Györgyöt bár árnyaltan fogalmazva, de arról kérdezték, valóban Soros György áll-e a "sajtóhadjárat" mögött, ami október végén zajlott ellene. A szakértő a sajtó alátámasztott vádjait azzal ellensúlyozta, hogy elmondta: 2015-ben 204 tv- és 227 rádiószereplése volt, 86 cikke jelent meg, és 120 konferencián adott elő. Az általa felhozott vádakban szerepelt: hamisan állította azt, hogy az osztrák kormány tanácsadója. "Ez is hazugság volt, az osztrákok fél órán belül telefonáltak, hogy 15 éve adok nekik tanácsokat" - magyarázta bizonyítványát Nógrádi, pedig az osztrák kormány valójában ennek pont az ellenkezőjét nyilatkozta.

"Elhangzott, mit szól a kialakult helyzethez a muzulmán értelmiség. Szerintem a muzulmán értelmiség az arab országokban olyan ritka, mint a vodkát nem fogyasztó ukrán kormánytag. A muszlim értelmiség Európában van."

- kezdte záróbeszédét Berényi József MKP-elnök, majd az estet azzal zárta, még nem késő, hogy Európa megvédje magát, de ezért tenni is kell.

(parameter)

Kapcsolódó cikkek: Megtalálták Ivánt Röszkén / Nem mi döntjük el, hogy a muszlimok jönnek-e, vagy sem. Mi csak egy dolgot tehetünk...