Menekültügyi koordinációs munkacsoportot hozott létre a központi válságstáb

2022. március 4. - 12:35 | Belföld

Minisztériumközi munkacsoport fogja koordinálni az Ukrajnából érkező menekültekkel kapcsolatos feladatokat. A munkacsoport létrehozását pénteken hagyta jóvá a központi válságstáb (ÚKŠ). A minisztériumoknak is lesznek képviselői a szobránci nonstop operatív központban – tájékoztatott Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter.

Menekültügyi koordinációs munkacsoportot hozott létre a központi válságstáb
Roman Mikulec (TASR)

„Minden minisztériumnak lesz embere a stábban, a nap 24 órájában, a hét minden napján koordinálni tudják a munkát egyrészt a terepen, a határon, másrészt ha problémák adódnak, akkor felsőbb szintre továbbítani, ha például további politikai vagy stratégiai döntésre lesz szükséges” - jelentette ki Mikulec, aki egyúttal a központi válságstáb elnöke.

„Minden minisztérium delegál tagokat a válságstábba, hogy átfogóan és koordináltan tudjunk kezelni minden problémát” - tette hozzá Marián Dritomský, a belügyminisztérium válságirányítási főosztályának vezérigazgatója.

„Emellett irányító központ van Szobráncon, ami már eleve operatív szint. Egyenesen a határon és a fogadópontokba oldják meg a problémákat, a szállítást, az elszállásolást, mindent” - vázolta Dritomský.

Július Jakab, a kormányhivatal vezetője Eduard Heger (OĽaNO) nevében köszönetet mondott minden szervezeti egységnek, amely bekapcsolódik a háború elől menekülők ellátásába és az ukrajnai humanitárius segítségnyújtásba.

TASR