Menesztették Ševelát a Slovan kispadjáról

A Slovan Bratislava menesztette Martin Ševela vezetőedzőt, miután a csapat nem kis meglepetésre kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában.

Menesztették Ševelát a Slovan kispadjáról
Fotó: TASR

A pozsonyi klub a montenegrói Sutjeska Nikšičcsel szemben elszenvedett kiesést követően döntött Martin Ševela menesztéséről. A vezetőedző mellett asszisztensének, Ivan Vrabecnek is távoznia kell.

„Elsősorban szeretnénk elnézést kérni a szurkolóinktól a kiesés miatt. Tisztában vagyunk vele, hogy akármilyen szavak nem teszik jóvá azt, ami tegnap történt. Amellett, hogy minden tiszteletünk az ellenfélé, egyszerűen elfogadhatatlan ilyen módon kiesni az első körben”

– nyilatkozta ifj. Ivan Kmotrík, a Slovan vezérigazgatója.

„Úgy döntöttünk, hogy menesztjük Martin Ševelát a vezetőedzői pozícióból. El kell ismernünk, hogy a csapat mindkét mérkőzésen, főleg a visszavágón, kudarcot vallott felkészültségileg és taktikailag. Érthetetlen számomra, hogy a visszavágót, amely pozitívan alakult számunkra, miért nem húztuk ki győzelemre. A hibás taktika miatt újfent gólt kaptunk a ráadás perceiben. Természetesen nem csak az edzőé a felelősség, a játékosok is megérzik a következményeket”

– folytatta Kmotrík, majd hozzátette: tavaly a Rapid Wien elleni kiesést követően továbbra is bizalmat szavazott Ševelának annak ellenére, hogy a nyilvánosság a távozását követelte.

„Egy évre rá sajnos semmit sem fejlődtünk taktikailag, ami az edző felelőssége. Köszönjük Martin Ševelának a Slovan kötelékében teljesített munkáját és sok sikerült kívánunk neki további karrierjében”

– mondta Komtrík.

A vezérigazgató szerint a klub intenzíven keresi az új vezetőedzőt, akinek kilétéről az elkövetkező időben tájékoztatják a nyilvánosságot.


aktuality.sk/para