Mennyit változtak az élelmiszerárak március óta?

2023. szeptember 11. - 16:47 | Belföld

Néhány hónapja már visszaszorulóban van az infláció, a TV Noviny pedig utánajárt, hogy ez milyen mértékben tükröződik az élelmiszerárakon. Ennek érdekében elvégzett egy bevásárlást, és összehasonlította a mostani árakat a márciusiakkal.

Mennyit változtak az élelmiszerárak március óta?
Fotó: TASR

A tél óta csökkenő tendenciát mutat az infláció, az elmúlt hónapokban pedig ez az élelmiszerárakon is elkezdett megmutatkozni.

A TV Noviny a kutatás során elsőorban az olyan alapélelmiszerekre összpontosított, mint a tojás, a vaj, a tej vagy a csirkehús. Télen főként a tojás volt drága, az ára akkor meghaladta a 3 eurós határt. Tavaly a vaj ára is rekordokat döntögetett, jelenleg viszont már stabilizálódott.

A márciusi és a mostani bevásárlás ára között elképesztő a különbség: míg a mostani 18,70 euróba került, a tavaszi majdnem 7 euróval volt drágább. A TV Noviny szerint főként a tojás, a vaj, valamint a zöldség lett olcsóbb. Emellett a márciusihoz képest a csirkehús, valamint a liszt és a rizs ára is alacsonyabb lett, míg az olajé és a cukoré nem változott.


(tvnoviny.sk)