Menyhárt József: Ahogy kell...

Sokféle módon próbálják meggyőzni a választókat most azok, akik a megyei parlamentbe álmodják magukat. A „függetlenek” a pártokat támadják, pedig megyei szinten is a frakciók jelentik a döntéshozatal alapját. A támogatások, fejlesztések elosztásánál egyetlen dolog számít: ki mennyi szavazattal bír. Az „egykék” súlytalanok, ezért közösségi érdekképviseletre alkalmatlanok.

Vannak, akik csúsztatásokkal, hazugságokkal teli kiadványokban próbálják lejáratni ellenfeleiket. Bennünket is. Közös ismertetőjelük az alpári stílus mellett, hogy sokat kérdeznek, de megvalósítható válaszokat egyikük sem ad. A Magyar Közösség Pártja ezt nem teszi. Lobogtathatnánk jelenléti íveket, igazolva, ki veszi komolyan a megyei képviselői munkáját, kinek fontos az úthálózat, oktatási és szociális intézmények, a kulturális támogatások sorsa, de nem tesszük. Helyette számot adunk arról, mit értünk el. Képviselőkollégám, Fenes Iván szavaival élve: „Ahogy kell, és ahogy illik.”

A felvidéki magyarság területi megoszlása megköveteli az erős régiók kialakítását. A magyar nemzetpolitika is felismerte ezt. Az elmúlt hetekben két nagy támogatási program is indult, amely ezt a célt szolgálja. A magyar nyelvű oktatás alapját az óvodák jelentik. A magyar kormány több mint 6 milliárd forintos támogatásából újulhatnak meg óvodáink – ez a jövőbe vetett bizalom első lépcsője. A tartalmában megújult Baross Gábor Terv – Dél-Szlovákia gazdasági fejlesztési tervének gyakorlati megvalósítása is elkezdődhetett. Az októberben zajló pályázati rendszerben 4,8 milliárd forintnak megfelelő összeg került meghirdetésre. Ennek célja, a szülőföldön való boldogulás lehetőségének megteremtése. Külön-külön egyik program sem csodaszer, de együttes hasznosulásuk elősegítheti nemzeti közösségünk megerősödését.

A megyék bevételének nagy részét az ott élők által befizetett adók adják. Erős magyar megyei képviselettel ez az összeg nemzeti közösségünket is szolgálhatja.

Ehhez választóként mindannyian hozzájárulhatunk. November 4-én az urnáknál adhatunk újabb esélyt Felvidéknek, számítok Önökre!

 

Menyhárt József

 

(PR-cikk)