Menyhárt József lett az MKP új elnöke, Őry visszalépett

2016. június 11. - 13:45 | Belföld

Menyhárt Józsefet választották a Magyar Közösség Pártja (MKP) új elnökének a párt tisztújító kongresszusán szombaton, Érsekújvárban.

Menyhárt József lett az MKP új elnöke, Őry visszalépett
Menyhárt József (Fotó: Paraméter)

Menyhárt Józsefet, a párt dunaszerdahelyi járási elnökét – akire egyedüli jelöltként szavazhatott a csaknem kétszáz kongresszusi küldött – 180 igen szavazattal 16 ellenében, 2 érvénytelen szavazat mellett választották meg.

A párt elnöki posztjára eredetileg négy személyt jelöltek a párt járási szervezetei, Berényi József volt pártelnököt, Bárdos Gyula korábbi OT-elnököt, Őry Péter önkormányzati alelnököt és Menyhárt Józsefet. Közülük ketten – Berényi József és Bárdos Gyula – nem fogadták el a jelölést, Őry Péter pedig a kongresszuson lépett vissza.

Menyhárt József a megválasztása után megköszönte a küldöttek által kinyilvánított bizalmat és Berényi József volt elnök korábbi munkáját.

Őry Péter a pártelnöki jelölésről való lemondását a személyes vetélkedés elkerülésének fontosságával indokolta. "Azt gondolom, hogy a mai nap tőlem is megkövetel egy dolgot, mégpedig azt, hogy egyetlen apró porszeme se maradjon az MKP életében az egymással való vetélkedés rossz hatásának" – fogalmazott.


MTI/para

Címkék: MKP, Menyhárt József