Menyhárt pártelnökként nem akar megyei alelnök lenni, de van egy jó jelöltje

A jövő héten akár le is zárulhat annak kérdése, ki lesz a Nagyszombati Megyei Önkormányzat alelnöke, de az biztos, hogy az MKP ragaszkodik Berényi József jelöléséhez.

Menyhárt pártelnökként nem akar megyei alelnök lenni, de van egy jó jelöltje
Menyhárt József (Fotó: Cséfalvay Á. András)

Menyhárt József pártelnök erről portálunknak azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy a Paraméter úgy értesült, Jozef Viskupič (OĽANO) leendő nagyszombati megyeelnök számára a még hivatalában lévő jelenlegi megyei alelnök, azaz Berényi elfogadhatatlan. Értesülések szerint az újonan kinevezendő elnök attól tart, hogy a Rigó Konrád (Híd) nagyszombati megyefőnökjelölt által még a kampány során kezdeményezett közbeszerzési hivatali vizsgálat miatt veszélyes lenne az előző garnitúrát képviselő Berényi újbóli alelnöki kinevezése.

Állítólag a megyében az utak felújításával kapcsolatban több visszaélésre került sor az elmúlt időszakban, és Rigó indítványa többek között a bősi és a dunaszerdahelyi körforgalom, valamint egy dunaszerdahelyi cég 14 millió eurós megbízásának felülvizsgálatára vonatkozik.

Az MKP vezetője ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, nem tudja, portálunk honnét vette az említett értesülést, de a lényeg az, hogy a párt még nem fejezte be a tárgyalást Viskupič-csal.

„Berényi jól szerepelt a megyei választásokon, a Dunaszerdahelyi és a Galántai járásokban az első helyen végzett, ezért teljesen legitim, hogy ő a mi jelöltünk az alelnöki tisztségre”

- véli Menyhárt. A pártelnök hozzátette, az sem lenne ördögtől való, ha Viskupič kinevezése napján - amire feltehetően december 4-én kerül sor – még nem kerül pont a kérdés végére. „Nem olyan sürgető az ügy”.

Arra a felvetésre, vajon Menyhárt elvállalná-e az alelnöki megbízatást, azt felelte, ő elsősorban pártelnök, akinek a párt vezetése az elsőrendű feladata. „Van nálam alkalmasabb személy is erre a posztra, az pedig Berényi József” - véli Menyhárt. Az igaz, hogy a mostani megyei alelnök még az MKP elnökeként foglalta el a pozícióját, de az más helyzet volt. „Berényi annak idején pártelnöként indult a kampányban, de én most más szerepkörben tevékenykedtem, és nekem ő volt erre a tisztségre a jelöltem„ – szögezte le az MKP irányítója.

Viskupič korábban arra a kérdésre, hogy hajlik-e a megye déli járásaiban legjobban teljesítő MKP-val történő együttműködésre, azt a választ adta portálunknak, hogy tiszteletben tartja a választási eredményeket, és hogy igyekszik majd együttműködni a déli járások képviselőivel is. A Tibor Mikušt leváltó Viskupič arra nem adott konkrét választ, hogy a Mikuš-sal korábban együttműködő Berényi Józsefet el tudja-e képzelni megyefőnökhelyettesi pozícióban.

(sárp)