Menyhárt szerint az idő majd eldönti, hogy Soros áll-e a szlovák kormányválság mögött

Orbán Viktor magyar miniszterelnök Kövér László magyar házelnökkel vállvetve Soros György és szervezetei keze nyomát látják a szlovákiai eseményeken, mondván ez a hálózat mindent megtesz, hogy a bevándorlásnak ellenálló kormányokat megbuktassa.

Menyhárt szerint az idő majd eldönti, hogy Soros áll-e a szlovák kormányválság mögött
Menyhárt József és Orbán Viktor (Fotó: MTI - illusztráció)

A Pátria Rádió kedd reggeli műsorában ezt a témakört firtatta a Fidesz stratégiai partnere, az MKP elnökénél, amely tömörülés ugyanúgy a szlovák kormány távozását sürgeti.

A kérdésre, ha igaza van Orbán Viktornak, akkor a Robert Fico bukásában érdekelt MKP-t is Soros irányíthatja-e, Menyhárt József a pártja világos narratívájáról, a kormány menesztéséről beszélt.

„Mindig az a vád ér minket, hogy ugyanazt gondoljuk, mint a Fidesz... A mostani eset is mutatja, hogy önnálló gondolkodással rendelkező párt vagyunk, nem kell hogy mindent ugyanúgy lássunk"

- véli az MKP vezetője.

Úgy gondolja, a Fico-kormánynak mennie kell, és örül annak, hogy megy is. Párhuzamot vonva a stratégiai partnerhez fűződő kijelentések, események számonkérhetősége között, Menyhárt megjegyezte, ha az MKP-t mindig kérdezik a Fidesszel összefüggésben, ez olyan mintha a Hídnak nekiszegeznék a stratégiai partnerével, a Smerrel kapcsolatban a kérdést, mi újság Malina Hedviggel, a kettős állampolgársággal, a dunaszerdahelyi szurkolóveréssel, a maffiaállammal.

„Amikor feltesszük ezeket a kérdéseket, ami teljesen mellékszál ebben a történésben, akkor ne mérjünk kettős mércével” – figyelmeztet a pártelnök, hozzátéve, az hogy megbukott a maffiakormány az az MKP nagyon egyenes kommunikációjának az eredménye.

És hogy Menyhárt ki tudja-e mondani karakánul, Orbán Viktor téved, amikor Soros Györgyöt sejti a szlovákiai belpolitikai felfordulás hátterében? Itt a válasz:

„Ezt az idő eldönti. Hogy ki téved és ki nem, az egy másodlagos kérdés. Az idő majd megmutatja. Bugár Béla tévedett, amikor a Smerrel együtt koalícióra lépett?”

Pozsonyban a minap ötvenezer ember demonstrált, és Menyhárt elmondása szerint sok MKP-s is részt vett ezen az eseményen. A Pátria műsorvezetője ekkor hozzátette, hogy Orbán szerint a tiltakozást Soros irányíthatja, erre pedig Menyhárt József így reagált:

„Ez egy mellékszál, ez csak önöknek fontos, ebből önök gyártottak médialufit” - mondja a pártelnök, és konkretizálja azt is, mit ért az "önök" alatt: a Pátria Rádiót és az Új Szó napilapot.

Menyhárt hozzáteszi, nem érti, hogy Orbán sorosozását miért kell az MKP-val szembehelyezni. Úgy véli, az idő megmutat mindent, az idő eldönti, kinek van ebben igaza. És különben is, ha a jobboldal kerül Szlovákia élére, nem lesz nagy törés a migráns kérdésben.

(para/sp)