Menyhárt vagy Őry lehet az MKP elnöke, de Bárdos és Berényi is jelölt

2016. május 27. - 11:34 | Belföld

A parlamenten kívüli MKP június 11-i kongresszusán választják meg a párt új elnökét.

Menyhárt vagy Őry lehet az MKP elnöke, de Bárdos és Berényi is jelölt
Menyhárt József (Fotó: Archívum)

Jelenleg a jelöltek között van Menyhárt József, az MKP dunaszerdahelyi járási szervezetének elnöke, Őry Péter, a párt önkormányzati és közigazgatási alelnöke, Bárdos Gyula Csemadok-elnök, valamint Berényi József, aki a pártelnöki posztról a választási sikertelenség miatt mondott le. A jelöltekről Fiala Ilona sajtótitkár tájékoztatott.

Berényi és Bárdos viszont várhatóan annak ellenére sem indul a pártelnöki posztért, hogy jelölték őket erre. Mindketten ugyanis amellett foglaltak állást, hogy egy új arcnak kellene vezetnie az MKP-t.

"A pártnak új arcra van szüksége. Olyanra, aki még semmilyen funkciót nem töltött be" - jegyezte meg Bárdos Gyula a TASR-nak.

Fiala Ilona közlése szerint Menyhárt és Őry már elfogadták a jelölést.

Jelölteket azonban továbbra is lehet állítani. A Dunaszerdahelyi, Komáromi és Vágsellyei szervezet ezt ugyanis még nem tette meg. A párt kongresszusára június 11-én kerül sor Érsekújvárban.

Berényi József a márciusi választásokat követően mondott le a pártelnöki posztról, miután ismételten nem sikerült bejutniuk a parlamentbe. Az MKP 105 495 szavazatot szerzett, ami az összes leadott szavazat 4,04%-ának felel meg.

Berényivel az élén az MKP 2012 után másodszor maradt a parlamenten kívül. Azt megelőzően Csáky Pál vezetésével estek ki onnét 2010-ben.

(TASR/para)