Mérlegeljük az olaszországi utazást, figyelmeztet a közegészségügyi hivatal

2020. február 26. - 21:11 | Belföld

A koronavírus-fertőzés miatt kéri a lakosságot az országos tisztifőorvos, hogy mérlegeljük az olaszországi utazást.

Milano
Fotó: TASR

Ján Mikas országos tisztifőorvos arra figyelmeztet, hogy Lombardiában 10 település és terület van karantén alatt – Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo e San Fiorano –, Velence környékén pedig egy következő – Vo’ Euganeo. Ezeket a településeket lezárták a hatóságok, nem lehet se beutazni, sem elhagyni azokat. Olaszország kilenc régiójában összesen 322 koronavírussal fertőzött beteget tartanak nyilván. A lezárt településeken betiltották a közösségi rendezvényeket, bezártak az óvodák, iskolák, a múzeumok és a galériák sem fogadnak látogatókat. Több olasz nagyvárosban, például Milánóban is lezárták a történelmi óvárost a turisták elől.

A közösségi szolgáltatások igéynbe vételét, beleértve a bevásárlást is, védőálarc használatához kötik, és leállították az áru- ás személyszállítást is.

„Ezen információk alapján javasoljuk a szlovákiai állampolgároknak, hogy mérlegeljék az olaszországi utazást” - kéri az országos tisztifőorvos.

A közegészségügyi hivatal még hozzáteszi, hogy aki mégis elutazik Olaszországba a következő időszakban, az készüljön fel a fokozott egészségügyi ellenőrzásekre. 

-lpj-

Címkék: koronavírus