Mérleget von a Google: állandóan Karel Gottot kutattuk

2019. december 12. - 20:10 | Tech

A szlovákiai internetet 2019-ben az érzelmek uralták, de a közügyek iránt mutatott érdeklődés is jellemző volt, derül ki a Google társaság év végi mérlegéből.

Mérleget von a Google: állandóan Karel Gottot kutattuk
Illusztráció (wikipédia)

Szlovákia lakosait idén egy legenda távozása, egy világörökség részét képező műemlék elvesztése, valamint egy tragikus baleset keserítette el leginkább. Emellett nagy számban követték nyomon a sportsikereket, az államfő- és európai parlamenti választást, továbbá egy kelet-szlovákiai falu alakuló testületi ülését.

Szlovákiában a Google-felhasználók közül a legtöbben Karel Gottra, a hoki világbajnokságra, az elnökválasztásra, a Tour de France-ra, a Žihadielkora, a Notre Dame-ra, az EP-választásokra, Zuzana Čaputovára, Fekésházára (Fekišovce) és az operabálra kerestek rá.

Alžbeta Houzarová, a Google Csehországért és Szlovákiáért felelős PR menedzsere elmondta: nem fordul elő túl gyakran, hogy egy olyan esemény kerül az éves ranglista élére, amely az év vége felé következett be. Houzarová szerint az, hogy a halála után ennyien kerestek rá Karel Gottra, bizonyítja, hogy nagyformátumú személyiség volt, és hogy a szlovákok is igen közel érezték magukhoz őt.

TASR

Címkék: Google, Karel Gott