Mesékkel indult Lettországba Andrej Danko

Andrej Danko (SNS), a szlovák parlament elnöke hétfőn a Lett Köztársaságba utazott egy kétnapos hivatalos látogatásra, melynek keretében találkozik Raimonds Vejonis lett államfővel és Inara Murniece házelnökkel is. Erről Tomáš Kostelník, a parlament elnökének szóvivője tájékoztatta a TASR hírügynökséget hétfőn.

Mesékkel indult Lettországba Andrej Danko
Andrej Danko (Fotó: TASR)

A hivatalos látogatás során Danko ünnepélyes keretek között átadja a Szlovák Köztársaság könyvadományát a Lett Nemzeti Könyvtárnak. Pavol Dobšinský Prostonárodné slovenské rozprávky című mesegyűjteményének különkiadásáról van szó, melyből Szlovákiában mindössze 500 darab jelent meg.

„Olyan művet szeretnék a Lett Nemzeti Könyvtárnak adni, amely a szlovák nemzeti kulturális örökség része, hiszen képet ad elődeink több száz éves tapasztalatairól és a szlovák nép életéről is” – magyarázta a hivatalos látogatás előtt Danko.

A parlamenti delegáció látogatása keretében aláírnak egy együttműködési szándéknyilatkozatot a pozsonyi (Bratislava) Gyermekbetegségek Nemzeti Intézete és a rigai Egyetemi Gyerekkórház között. Az együttműködés a megállapodás szerint ki fog terjedni az egészségügyi ellátás mellett a tudományos-kutató tevékenységet végző orvosok csereprogramjának biztosítására is.

(TASR)