A meteorológusok elkészítették az első előrejelzéseket az idei télre vonatkozóan – ezúttal is csalódást okozhat

2019. november 19. - 09:17 | Belföld

Három meteorológiai intézet is elkészítette az előrejelzést az idei télre vonatkozóan, és mindhárom esetben hasonló eredmények születtek.

A meteorológusok elkészítették az első előrejelzéseket az idei télre vonatkozóan – ezúttal is csalódást okozhat
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A Tvnoviny.sk a tv.cz portálra hivatkozva azt írja, hogy Közép-Európában nem várható jelentős mennyiségű csapadék az idei tél folyamán. Az előrejelzés szerint az év végén a kemény fagyok is elmaradhatnak, inkább csak közepesen hideg idők várhatók.

A severe-weather.eu meteorológiai portál egyesítette az idei télre vonatkozó előrejelzéseket. Ebből is az derül ki, hogy nincs nagy esély a fehér karácsonyra Európa középső részén, csapadékban ugyanis nem bővelkedünk majd.

Az előrejelzés szerint a ciklon elsősorban Nagy-Britannia és Skandinávia térségének időjárását befolyásolja majd, ahol akár téli zivatarok, hófúvások is kialakulhatnak majd. A ciklon várhatóan nem éri el Európa középső és déli részét.

Az időjósok szerint magasabb hőmérsékleti csúcsértékeket mérhetünk majd az idei tél folyamán, mint az évszakra jellemző átlag, és várhatóan a hegyvidékeken, például az Alpokban is kevesebb lesz a hó, mint az előző éveken.


(tvnoviny.sk)