Meztelenkedésre buzdították a fiatalokat az iskolák környékén?

2017. december 15. - 10:45 | Belföld

Ingyen fesztiváljegyeket ígért egy oldal fiatal lányok meztelen képeiért cserébe.

Csütörtökön délután több szerkesztőségbe – köztük a Paraméternek is – elküldtek egy olvasói levélnek álcázott gerillamarketing-szerű figyelemfelhívást.

Egy bizonyos Baloghné Nagy Márti kétségbeesett anyukaként arra panaszkodott, hogy lánya félelmetes dolgot mutatott neki: talált az interneten egy olyan oldalt, amely arra buzdítja a fiatal lányokat, hogy küldjenek be meztelen fotókat, cserébe pedig fesztiválbelépőket kapnak.

"Amit ma a lányom mutatott egyszerűen felháborító! Már 2 barátnője is regisztrálta magát, a lényege, hogy valamilyen fesztiválra adnak jegyet azoknak akik minél merészebb (meztelenebb) képet töltenek fel magukról. Még csak nemrég indult, de már most is százával rakják fel magukat a gyerekek. Ráadásul a lányom barátnői az egyetem környékén kapták a szórólapot. Tehát célirányosan direkt a diákokra utaznak" – áll a levélben.

Az állítólagos oldal időközben megszűnt, helyette egy magyarázkodó szöveget találunk az cím alatt. Az üzemeltetők azt állítják, a képeket egy másik weboldalról, véletlenszerűen jelenítették meg a showybody.com-on, azokon pedig kizárólag felnőttek szerepeltek, és csak 18 év felettiek regisztrálhattak.

Az üzemeltetők elismerték, hogy elsődleges céljuk a figyelemfelkeltés volt, ezért is küldte el egyik „túlbuzgó” munkatársuk a fenti levelet egy csomó szerkesztőség címére.

Szórólapokat osztogattak Komáromban?

A komáromi Városi Hivatal arról tájékoztatta a SziaKomárom szerkesztőségét, hogy egy lakossági bejelentés szerint néhány ismeretlen kompromittáló felhívású szórólapokat osztogat diákoknak a helyi iskolák környékén.

„A röplapokban arra biztatják a fiatalokat, hogy egy esetleges nyeremény fejében mezítelen képeket töltsenek fel magukról egy internetes oldalra. Ezért a Városi Hivatallal együtt mi is kérjük az osztályfőnököket, tanárokat és szülőket, fokozott figyelemmel kezeljék az ezzel járó veszélyek megelőzését, s beszéljenek gyermekeikkel az internetre feltöltött anyagok kockázatáról” – olvasható a portálon.

A kamuoldal üzemeltetői szerint azonban a komáromiak félreértették a szétküldött e-mailt, szerintük ugyanis „szó sem volt se iskoláról, se gimnáziumról, se konkrét városról”.

Ráadásul szerintünk a „gyerek” szó 18 éven felüli egyetemistákra utal, amit sokan félreértettek:

„<...rakják fel magukat a gyerekek> - a szövegkörnyezetből kiderül, hogy nyilván itt 18 éven felüli egyetemistákra gondolt a munkatársunk, és nyilván a saját magunk által kreált levélben nem fogunk másra asszociálni (ennyire távol áll tőlünk az illegális tartalom). De sajnos ezt sokan véletlenül vagy direkt, de félreértették.”

A felelősök elismerték, balul sült el a gerillamarketing, és az egész csak egy hoax volt.

A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, így egyelőre azt sem erősítették meg, hogy valóban egy ártalmatlan hoaxról van szó, vagy fiatal lányoktól próbáltak meztelen képeket kicsikarni.


(para)

Címkék: meztelen, hoax, Komárom