„Mi közük hozzá, hogy kommunikálok-e Čižnárral?” – Fico is megjelent Dušan Kováčik ügyének tárgyalásán

2021. augusztus 12. - 09:58 | Belföld

Robert Fico, a Smer-SD elnöke is megjelent az egykori speciális ügyész ügyének tárgyalásán.

„Mi közük hozzá, hogy kommunikálok-e Čižnárral?” – Fico is megjelent Dušan Kováčik ügyének tárgyalásán
Fotó: TASR

Csütörtökön folytatódott a Dušan Kováčik ellen indított büntetőper. A volt speciális ügyészt azzal vádolják, hogy 2017-ben 50 ezer euróért cserébe segédkezett abban, hogy az előzetesből szabadon engedjék a Takáč-banda vezetőjét.

A tárgyaláson szerdán megjelent az exfőügyész Jaromír Čižnár is, akit a bíró a tárgyalás hevében véletlenül vádlottként jelölt meg. Ezt Čižnár visszautasította, de nem tagadta meg Kováčikot, akit olyan barátjának nevezett, aki jószívűségéről volt ismert.

A tárgyalás csütörtöki napján betoppant a korábbi miniszterelnök, Robert Fico (Smer-SD) is. Az újságíróknak azt mondta, azért ment el személyesen a tárgyalásra, mert bohózatnak tartja az egész folyamatot.

„Mi közük hozzá, hogy kommunikálok-e Čižnár úrral vagy sem?” – szúrta oda az újságírók kérdésére Fico.

Azt állítja, nem igaz, hogy a kormányzása alatt oligarchák egészítették ki bizonyos állami tisztviselők fizetését. Erről korábban Ľudovít Makó, a Pénzügyi Hatóság Bűnügyi Hivatalának (KÚFS), korrupcióval vádolt korábbi igazgatója és František Imrecze, a pénzügyőrség volt vezetője is beszélt. Fico szerint ez egyenesen hülyeség.

Jaromír Čižnár volt főügyész kihallgatását július közepén javasolta az ügyészség a Dušan Kováčik ügyében folyó perben.


(DenníkN/para)