Mi lesz veled Föld? Mi lesz veled éghajlat? – Németh Lajos Nagymegyeren diákokkal beszélgetett

2018. március 28. - 08:23 | Régió

A víz és meteorológia világnapja alkalmából a Magán Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola nagymegyeri részlegének vendége volt Németh Lajos, nyugdíjazott meterológus, akit Bánszkiné Szalai Márta kísért, az országos meterológiai szakintézet tanácsadója.

Mi lesz veled Föld? Mi lesz veled éghajlat? – Németh Lajos Nagymegyeren diákokkal beszélgetett
Fotók: Nagymegyeri Magán Szakközépiskola

Az éghajlatváltozások, a globális felmelegedés, a különböző viharok, forgószelek érdekes alapanyagot nyújtottak Németh Lajos kétrészes előadásának. A nagy sikernek örvendő prezentáció első részét képvetítéssel tarkította a remek humorú meteorológus, majd kötetlen beszélgetés következett a tanulókkal.

A diákok nem csak a vízzel, meteorológiával kapcsolatban kérdeztek, hanem a Németh Lajost a kereskedelmi csatornákon befutott karrierjéről is faggatták.

A tanulók fantáziájának csak a gyorsan eltelt délelőtti órák szabtak határt, de megtudhatták, hogyan lett az előadó meterológus, hol tanult, miért kék az ég, vagy épp azt, hogy vajon a békák tényleg jó időjárás-előrejelzők-e?

Németh Lajos miután készségesen válaszolt a feltett kérdésekre, örömmel konstatálta, hogy a diákok érdeklődve figyelték az előadást, melyet Szlovákiában először adott elő, megtisztelve ezzel iskolánkat, tanulóinkat.

Nagymegyeri Magán Szakközépiskola