Mi lesz veled Senica? Kilátástalan a helyzet a klubnál, alig van játékos, aki pályára léphetne a DAC ellen

2020. február 12. - 12:51 | Sport

Néhány nappal a Fortuna Liga tavaszi szezonjának rajtja előtt nem túl rózsás a helyzet az FK Senica csapatánál.

Mi lesz veled Senica? Kilátástalan a helyzet a klubnál, alig van játékos, aki pályára léphetne a DAC ellen
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

Az óriási adósságot felhalmozó venezuelai klubtulajdonosok távozását követően a František Moric vezette Kosmos Invest s.r.o. vette birtokába a klubot. A vállalat azonban még nem rendelkezik a részvényekkel, így nem eszközölhet változásokat a klubban.

A téli szünet során olyan játékosok távoztak a klubtól, mint Frank Castaneda, a csapatkapitány Sofian El Moudane, Luís Ramirez, Kwaku Bonsu vagy Jakub Krč. A Transfermarkt.com szerint a klub jelenleg 14 játékossal rendelkezik (3 kapus, 4 védő, 2 középpályás és 5 támadó).

„Minden nap történik valami, ami nem túl ideális. Néhány nap múlva kezdődik a tavaszi szezon, de tegnap csak nyolcan voltunk olyan játékosok, akik pályára tudnánk lépni a DAC ellen”

– nyilatkozta az RTVS-nek a Senica játékosa, Denis Baumgartner, aki az előző idényben Dunaszerdahelyen szerepelt kölcsönben. A Profutbal szerint a szerdai edzés már 23 játékos jelenlétében zajlott.

Távozott a csapattól Michal Ščasný vezetőedző is, akinek a helyét a korábban a második ligás Komáromot irányító Jozef Olejník vette át.

Az RTVS szerint az FK Senica korábbi tulajdonosa 700 ezer eurós tartozást hagyott maga után, a játékosok, valamint az edzői stáb pedig már tavaly szeptember óta nem kapott fizetést.

A Senica az őszi szezont 19 ponttal a 9. helyen zárta, 5 ponttal megelőzve a sereghajtó FK Pohroniet. A tavaszi szezont a DAC ellen kezdi meg, amely ellen vasárnap 15 órakor lép pályára Dunaszerdahelyen.


(para)

Címkék: Fortuna Liga, FK Senica